(FOTO) Borbe s vatrom: ‘Ovo je tvoj, moj, naš heroj! Nije ministar u fotelji i kraj njega nije limuzina’

FOTO: Facebook

“To su doista naši heroji, svaka čast.”

“Ovo nije ministar u fotelji i ovo pored njega nije limuzina od 100 000€. Ovo je moj, tvoj, naš HEROJ, a pokraj njega je TAM iz bice tamo 1972. godine”, osvanulo je na Facebook stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji kao opis naslovne fotografije ovoga članka.

Vatrogasci su cijelu noć gasili požare na splitskom području, boreći se s vatrenom stihijom koja guta sve oko sebe. Bila je to još jedna besana noć u Splitu i okolici dok je na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu bio veliki broj gasitelja, ukupno 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila. Jedan je vatrogasac zasluženi odmor potražio ležeći na nosilu, uz vatrogasni “tamić”, a na društvenim mrežama podržali su ga lajkom brojni pratitelji.

“To su doista naši heroji, svaka čast”, jedan je od komentara s kojim se slažu mnogi.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Priču iz Dalmacije na svom Facebook profilu podijelila je i Adela Roudi.

“Krenila ja jutros na zborno misto ispred Konzuma. Stajem ispred Ribole u Strožancu da kupim vodu i ostalo za naše vatrogasce i onda ih vidim ispred kipa Sv. Ante. Krenem njima da im dam direktno kune da popiju kavu ili uzmu sami šta im treba jer su tu ispred, ali oni nikako da uzmu. Zvali zapovjednika i tek on uzme za svih njih”, stoji u objavi. Riječ je, kazala je Adeli anonimna prijateljica, o vatrogascima s cisternom karlovačke registracije.


Komentari