Evo tko se može BESPLATNO cijepiti protiv gripe, a tko će morati platiti

www.your-chance.eur.hr

Sezona gripe u Europi još nije počela, premda su zabilježeni pojedinačni laboratorijski slučajevi gripe u nekoliko zemalja.

”Osobe starije od 65 godina, zdravstveni djelatnici i svi oni koji sudjeluju u njezi pacijenata također imaju pravo na besplatno cijepljenje, prvenstveno zbog toga da bi se spriječilo eventualno prenošenje gripe na bolesnike, ali i kako bi mogli biti radno aktivni u vrijeme epidemije”, rekla je Ankica Parat Baljkas, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo i dodaje da se za sve kategorije preporuča obavezno cijepljenje.

Svi ostali koji žele primiti cjepivo, mogu to učiniti kod izabranog liječnika obiteljske medicine, pedijatra ukoliko se radi o djeci, ili u Službi za epidemiologiju na adresi Matije Gupca 64. Cijena cjepiva iznosi 20 kuna.

”HZZO ove godine je osigurao 260 tisuća doza trovalentnog sezonskog cjepiva protiv gripe, od čega je 5.280 doza za našu županiju. Broj doza cjepiva procijenjen je na temelju odaziva na cijepljenje u prošloj godini”, kazala je.

Sezona gripe u Europi još nije počela, premda su zabilježeni pojedinačni laboratorijski slučajevi gripe u nekoliko zemalja. Početak epidemije očekuje se krajem prosinca i trajat će minimalno tri mjeseca, stoga Parat Baljkas preporuča cijepljenje u predsezoni.


Komentari