Evo što je privedeni mladić napisao premijeru Andreju Plenkoviću

FOTO: Facebook/ Andrej Plenković

Mladiću je određeno 15 dana istražnog zatvora u Remetincu.

Andreasu Juriću zbog prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću putem Facebooka određeno je 15 dana istražnog zatvora u Remetincu, a tek je danas, iako je mladić uhićen još u petak, poznato što je mladić napisao premijeru. U dugoj poruci upućenoj Andrekoj Plenkoviću, osim izravnih prijetnji, Jurić je napisao i niz uvreda i psovki na račun hrvatskog premijera.

“Kad izađemo na ulice, pogodit ću vas kamenom”, zaprijetio je 21-godišnji Andreas Jurić premijeru Andreju Plenkoviću još 14. travnja ove godine, a policija ga je sada zbog toga uhitila. Uz to je Jurić poručio Premijeru: “Upucat ćemo vas i gotovo”, što je ocijenjeno kao dovoljno ozbiljna prijetnja da ga se uhiti i prijavi, doznaje Net.hr.

Jurić je, kako stoji u kaznenoj prijavi, ove dvije rečenice na Facebooku napisao sredinom travnja na računalu u Austriji gdje živi. S obzirom na to da je u tom trenutku bio nedostupan hrvatskoj policiji, pričekali su ga dođe u Hrvatsku na odmor i potom ga priveli.

Na odluku suda da mu odredi istražni zatvor 21-godišnjak ima pravo žalbe.

Na pitanje osjeća li se sigurno nakon što je priveden mladić koji mu je preko Facebooka prijetio i koji je dobio 15 dana istražnog zatvora, premijer Andrej Plenković je kazao: “Da vam pokažem prijetnje? Hoćete vidjeti? Vi biste čak i to vidjeli, ali ne mogu vam dati šifru za moj inbox”.

“Ima ih niz, postoje službe koje se time bave. Nadam se da nećete sada ovo banalizirati, kao i napad na državnu tajnicu Janicu Kostelić. Stabilnost podrazumijeva i ozbiljnost i nebanaliziranje ozbiljnih stvari”, kazao je Plenković.


Komentari