ELIMINACIJA BIVŠE PREMIJERKE Ovo je osoba koja želi uništiti Jadranku Kosor!

commons.wikimedia.org

Zadnji tjedan političke kampanje započeo je poprilično burno.

I dok su mediji najavljivali kako će Zoran Milanović u samome finišu ovogodišnje izborne utrke povući drastične poteze kojima bi do temelja uzdrmao HDZ-ove biračke utvrde te si tako pokušao osigurati pobjedu na parlamentarnim izborima, čini se kako udari na sve i svakoga dolaze sa svih strana. Naime, jednako jako kao vijest o razbijenim dvojezičnim natpisima u Vukovaru, odjeknula je vijest o prijavi  bivše premijerke Jadranke Kosor DORH-u. Kosor se optužuje kako je ”koristila svoj položaj i ovlasti kako bi obmanula većinu zastupnika u Hrvatskom saboru te ishodila i omogućila da nacrt i prijedlog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  i članova njihovih obitelji bude donesen u hitnom postupku, iako je znala i morala znati kako je donošenje zakona u hitnom postupku, sukladno Poslovniku Hrvatskog sabora opravdano samo ukoliko to zahtijevaju interesi obrane i drugi osobito opravdani državni razlozi. Drugim riječima, obmanuvši saborske zastupnike progurala je donošenje zakona štetnog za Republiku Hrvatsku.”

U priopćenju se nadalje navodi kako je upravo bivša premijerka donijela ”morbidan zakon čijim propisima se onemogućuju hrvatski branitelji oboljeli od PTSP i članovi njihovih obitelji u ostvarivanju svojih prava što je u najmanju ruku groteskno, jer Republika Hrvatska je demokratska, višestranačka – parlamentarna država koja je nastala na temeljima Domovinskog obrambenog rata i krvi upravo tih hrvatskih branitelja te kao takva jest dio modernih i civiliziranih demokracija sa uređenim pravnim sustavom koji je u službi svog naroda, a ne protiv njega.”

Međutim, u cijeloj priči još su zanimljiviji potpisi Zorice Gregurić i Tanje Polić Marković. Upravo je Zorica Gregurić, dragovoljka Domovinskog rata u rujnu 2014. godine razbila dvojezičnu ploču na zgradi policijske postaje Vukovar, a zbog istog je čina na vukovarskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđena na tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana. Gregurić. Ista se u Registru udruga spominje se kao tajnica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, ali s te je funkcije navodno suspendirana. Svojevremeno joj se sudilo za oštećivanje stvari u vlasništvu Republike Hrvatske. Tužiteljstvo je također Gregurić teretilo i da je to učinila iz niskih pobuda i iz mržnje prema jeziku i pismu nacionalne manjine, no od takve su optužbe naposljetku odustali.


Komentari

loading...
-->