Drama u Zagorju: Žena zatajila kontakt sa zaraženim! Šest doktora i 19 sestara u izolaciji

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nevjerojatna glupost dogodila se opet. I dok smo pomislili da građani postaju savjesniji, te kako brinemo jedni od drugima, ima onih koji nas svojim ponašanjem uistinu ne prestaju čuditi.

Jučer je evakuirana Jedinica intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zabok zbog pacijentice koja je zatajila kontakt sa zaraženom osobom. Da stvar bude još gora, pacijentica je testirana na koronavirus koji se pokazao pozitivnim, rekao je župan Kolar u razgovoru za HRT televiziju.

“Morali smo evakuirati odjel intenzivnog liječenja, proveden je epidemiološki nadzor i dekontaminacija. Jedna pacijentica je primljena u teško stanju, ona i kćer zatajile su da je bila u kontaktu sa zaraženom osobom. Tako da nam je stvorila velike probleme. Kad su liječnici uočili simptome, testirali su je i nalaz je došao pozitivan. Sad u samoizolaciji imamo 6 doktora, 19 medicinskih sestara i tri čistačice. Ali brzo smo se organizirali i zbog toga hvala svim zdravstvenim djelatnicima”, rekao je Kolar.

Na području Krapinsko-zagorske županije testirano je ukupno 100 osoba, 28 ih je pozitivno, a neodgovorna pacijentica je prevezena u Zaraznu bolnicu u Zagrebu.


Komentari