KARAMARKO OSTAJE! DRAMATIČNO NAJAVIO PRESLAGIVANJE: ‘Izbori su zadnja stvar na koju pristajemo!’

Screeenshot

Karamarko je najavio kako će se HDZ tražiti opoziv premijera Oreškovića.

10.40 Javnosti se konačno obratio i Tomislav Karamarko! ‘Vlada mora biti jedinstvena i homogena, a u situaciji kakva je to je nemoguće. Moramo se trgnuti i shvatiti da su interesi ispred svih nas”., rekao je šef HDZ-a i dodao kako se nije spreman miriti s ucjenama Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Karamarko je također najavio kako će se HDZ tražiti opoziv premijera Oreškovića te priznao kako mu sve ovo nije bilo lako za izgovoriti.

”Pozitivan sam po pitanju raspisivanja novih izbora jer vjerujem u HDZ, ali su zadnje što želimo jer ćemo izgubiti puno vremena. Izbori su zadnja stvar na koju pristajemo”, nastavio je Karamarko te odgovorio na pitanje novinara po pitanju sastanka sa Zdravkom Mamićem: ”Ja sam pristojan, sreli smo se slučajno, zašto me tjerate da budem nepristojan?”, odgovorio je šef HDZ-a.

Međutim, nije precizirao na kojem mjestu se vidi u budućem sastavu Vlade: ”Vidim se svakako i vidim se nikako!”, kazao je Karamarko.

10.15 HDZ je pozvao zastupnike Domoljubne koalicije da se iza 11 sati okupe u Saboru i potpišu zahtjev za opozivom Tihomira Oreškovića.

10.05 U središnjici HDZ-a već su se počeli okupljati HDZ-ovi ministri. Veliki broj novinara također se okupio na Trgu žrtava fašizma. SDP-ovac Joško Klisović rekao je za N1 da nije bio na Predsjedništvu SDP-aali je čuo da će stranka ‘podržati opoziv Oreškovića i cijele Vlade’. Inače, gotovo svi HDZ-ovi ministri u ovom su trenutku već stigli u središnjicu stranke gdje se u 10.30 sati očekuje obraćanje predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

9.00 Počeo je sastanak užeg kabineta Vlade.  Jedini HDZ-ov ministar koji je prisustvovao sastanku užeg kabineta Vlade – napustio ga je.

Zgradu Vlade u žurbi je napustio i HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević, koji također nije davao komentare novinarima.

Naime, nakon prisege Ustavnih sudaca u utorak u 12. 30 tiskovnu konferenciju na temu krize u Vladi, održat će i Kolinda Grabar Kitarović.

>>> RASKOL U HDZ-u! Bandić i Brkić protiv Karamarka, HDZ-ovci tvrde: ‘Novi izbori i – gotovi smo’

>>> ISPLIVALE FOTOGRAFIJE ANE I TOMISLAVA KARAMARKA S MAMIĆEM: Uhvaćeni na tajnom sastanku!


Komentari