Doznajemo: Anka Mrak – Taritaš spremna preuzeti HNS

FOTO: N1

Podsjetimo, duhovi su se uzburkali kada je Vrdoljak na Twitteru i Facebooku objavio znakovitu poruku.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak stavit će svoj mandat na raspolaganje. Vrdoljaka je koštalo koketiranje s HDZ – om, ako je suditi po rezultatima izbora. Naime, HNS je poražen u Varaždinskoj županiji, u Dubrovniku, u Osječko baranjskoj županiji, a Anka Mrak Taritaš je izgubila u Zagrebu.

Nezadovoljni članovi krive ga za loše rezultate te traže njegovu ostavku kako se moglo sinoć čuti unutar stožera HNS – a. Iako se Vrdoljak pokušao opravdati tvrdnjom kako je koalicija s HDZ-om bila samo spin i da će predložiti da se u koaliciju ipak ne ide, kolege mu više ne vjeruju.

Osim toga, kako doznajemo od izvora bliskih vrhu HNS-a jedini logičan izbor za novog čelnika je Mrak Taritaš koja je spremna za kandidaturu.

Podsjetimo, duhovi su se uzburkali kada je Vrdoljak na Twitteru i Facebooku objavio znakovitu poruku:

“Danas sigurniji nego ikad, na reformi obrazovanja lomi se budućnost Hrvatske. I to prava, izvorna reforma bez ideologije, nošena energijom i emocijom za budućnost, a pokretana strašću ljudi koji su je stvarali. Učinit ću sve što je u mojoj moći da krene što prije makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici”.

Mnogi su ovu izjavu protumačili u kontekstu moguće koalicije s HDZ – om, o kojoj se u javnosti spekuliralo duže vrijeme. Iako je već u nedjelju Vrdoljak štetu pokušao ublažiti objašnjenjem da je njegov ‘tweet’  bio politički spin kojim su htjeli odmaknuti kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš od stranke i svih tereta stranke kako bi dobili što više nezavisnih birača, čini se da mu objašnjenje nije prošlo.

>>>Sklopljen dogovor: HDZ i HNS idu u koaliciju

 


Komentari