DJEVOJKE, PRIPAZITE! Opasna navlakuša pod krinkom poslovne ponude

Pixabay

U popularnoj Facebook grupi “Crna lista poslodavaca i djelatnika” osvanulo je upozorenje na sumnjivu poslovnu ponudu koju je većina korisnika ocijenila kao čistu “navlakušu”.

Gotovo 80 tisuća članova, koliko ova grupa broji, svakodnevno razmjenjuje pozitivna i negativna iskustva s poslodavcima. U moru takvih rasprava o iskustvima koja se uglavnom tiču uvjeta rada, (ne)isplate plaća, odnosa prema radnicima i slično, pojavila se i objava u kojoj jedna djevojka upozorava ostale na sumnjivu ponudu koju je zaprimila.

Naime, putem Instagrama joj se javio navodni menadžer iz modne kuće MMG Models koji joj nudi posao fotomodela. Ono što pri tome odmah baca sumnju na cijelu priču je svakako nepismenost navodnog menadžera. Osim toga, agencija u čije ime se javio djevojci postoji već godinama, a račun s kojega se dotični javio nije bio službeni račun agencije koji ima više desetaka tisuća pratitelja, nego novi koji nije imao nikakvih fotografija niti pratitelja. Nakon što djevojka nije nasjela na očiglednu prevaru, Instagram račun pod korisničkim imenom “mmgfotomodel” je izbrisan.

Facebook

Da se ne radi o prvom pokušaju svjedoči i činjenica da je sama tvrtka na jednoj od najpopularnijih poslovnih društvenih mreža Linkedin, objavila upozorenje vezano uz kontaktiranje klijenata navodnih predstavnika ove tvrtke.

“Uočili smo da su osobe koje tvrde da su predstavnici naše tvrtke tražile talente na društvenim mrežama kao što su LinkedIn, WhatsApp itd. Ako vas je kontaktirao netko čije se ime ne pojavljuje na našoj web stranici www.nymmg.com, kontaktirajte [email protected] kako biste provjerili legitimnost upita i/ili prijavili neovlaštene osobe”, stoji u upozorenju.

www.linkedin.com

Na popisu predstavnika ove firme koji su ovlašteni nuditi poslove klijentima, očekivano nismo pronašli niti jednog zaposlenika po imenu David.


Komentari