DIGITALNO DOBA SABORA: Traže se tableti za zastupnike po prosječnoj cijeni od 1.324 kuna

commons.wikimedia.org

Natječaj za tablete za saborske zastupnike otvoren je osam dana, a planira se potrošiti po tabletu oko 1.324 kune.

Sabor ulazi u digitalno doba i kreće u smjeru informatizacije kako bi se smanjili godišnji troškovi za kopiranje.

Budući da je predsjedništvo Hrvatskog sabora u utorak donijelo odluku o nabavi tableta za saborske zastupnike kako bi se smanjili troškovi za kopiranje dokumenata, danas je objavljen javni natječaj.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]U pozivu za dostavu ponuda traže se tableti od 10 inča ili veći, rezolucije zaslona 1280×800, minimalno quadcore procesor, 1 GB RAM-a, minimalno 8GB interne memorije, WiFi, podrška za microSD, s Android OS 5.0, baterijom od minimalno 6000 mAh.[/box]

ICT Business izračunao je da se na tablete planira potrošiti prosječno oko 1.324 kune, a isporuka mora biti u roku od 10 dana od sklapanja ugovora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov je pozvao sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj koji će biti otvoren osam dana, izrazivši nadu da će cijela prva faza dostave tableta i omogućavanja softvera biti završena do 15. prosinca te da će ih saborski zastupnici početi koristiti već početkom sljedeće godine, prenose Vijesti.hr.

Također, Božo Petrov je podsjetio kako su dosad godišnji troškovi informatizacije iznosili jednako, ako ne i više, jer su zastupnici dobivali laptope.

“Kada se informatizira Sabor, neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna. Tu namjeravamo postići racionalizaciju sredstava, usmjeriti sredstva gdje su potrebnija, a osim same uštede mnogo važnije je učinkovitiji sustav u samom Saboru”,objasnio je predsjednik Sabora.


Komentari