Detalji stravičnog zločina na Velebitu: Djevojčici nije bilo spasa, uhićeno osam članova rodbine

policija
Foto: MUP/ilustracija

Tragedija na Velebitu koja je šokirala Hrvatsku: 14-godišnja djevojčica hladnim je oružjem ubijena na predjelu Žuljine.

Nakon završenog očevida utvrđeno je da je 14-godišnja djevojčica koja je stradala na Velebitu ubijena hladnim oružjem, piše Dnevnik.hr.

Podrijetlom iz Zadra, djevojčica je boravila na ljetnim praznicima na ranču kojim upravljaju njezina četiri ujaka. Ondje s obiteljima povremeno borave i uzgajaju stoku, a ubijena djevojčica je često dolazila s njima. Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela, uhićeno je osam članova rodbine koji su se u trenutku ubojstva nalazili na Velebitu , a sada su u zatvoru u Gospiću.

Smrt 14-godišnjakinje vodi se kao stradavanje pod sumnjivim okolnostima. Njezini su rođaci u prvoj verziji ispričali medicinskom osoblju i policiji da je djevojčica pala s kreveta na nož, no toj priči nitko nije povjerovao, naprotiv, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo, piše Jutarnji list.

Unatoč brzoj medicinskoj intervenciji i izrazitim naporima, djevojčici s vidljivim porezotinama na tijelu, nažalost, nije bilo spasa te je već na putu do Opće bolnice u Gospiću podlegla ozljedama. Policija i dalje provodi izvide.

“Izvršen je je očevid kojim je utvrđeno da je riječ o kaznenom djelu teškog ubojstva“, rekla je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

“U kolima hitne medicinske pomoći je već počelo oživljavanje koje je nastavljeno u našoj bolnici, no nakon više od 40 minuta oživljavanja dijete nije pokazivalo znakove života i proglašena je smrt 20 minuta po dolasku u Opću bolnicu Gospić”, kazala je Sandra Čubelić, ravnateljica OB Gospić, javlja Dnevnik.hr.

Tragedija se dogodila na predjelu Velebita koji nije stalno nastanjen. Pristup ranču bio je blokiran tijekom cijelog dana dok je policija provodila očevid. Susjedi rodbine ubijene djevojčice, koji inače žive u Zatonu Obrovačkom, su u šoku.

“Ispitivanje traje, situacija je nejasna, a policija oprezna u izjavama. Među uhićenima su sva četiri ujaka s obitelji. Najveća sumnja pada na kćer jednog od ujaka koja je bila u bijegu nakon ubojstva. Za njom je tragala i Gorska služba spašavanja, bila je u bijegu i uhićena je posljednja. Traga se i za hladnim oružjem kojim je počinjeno ubostvo. Uhićeni će nakon ispitivanja biti prebačeni iz Gospića i karlovački zatvor. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna do 10 godina zatvora, kao i ona najdulja“, izvijestio je ispred gospićkog zatvora reporter Nove TV Šime Vičević.

Ubojica je sestrična 14-godišnje djevojčice?

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, sumnja se da je djevojčicu ubila 27-godišnja sestrična koja je zbog psihičkih problema prekinula studij na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon što je napustila sveučilište, djevojka se vratila roditeljima na ranč na Velebitu gdje su zbog stoke provodili veći dio godine. Tragično preminula djevojčica na spomenuti je ranč došla na ljetne praznike, pišu Vijesti.hr.

Obitelj inače slovi za radišnu, a oni koji ih znaju imaju za njih samo riječi hvale.

“Izvidi su i inače tajni, ali kada su u pitanju maloljetnici posebno smo ograničeni kako u davanju tako i primanju informacija, zato samo mogu reći da će mediji biti obaviješteni o okolnostima smrtnog stradavanja maloljetne osobe čim izvidi budu okončani”, rekla je za Hinu glasnogovornica Nataša Agatić.

U Zagrebu obdukcija tijela 14-godišnjakinje

Tijelo 14-godišnje djevojčice koja je smrtno stradala u utorak na gospićkom području u još nerazjašnjenim okolnostima, u srijedu ujutro će biti prevezeno iz bolnice u Gospiću do Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje će se kroz obdukcijski postupak utvrditi točan uzrok smrti, a o čemu će ovisiti daljnji postupci, potvrdili su jutros Hini u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu.


Komentari