DETALJI MASOVNE TUČNJAVE U SPLITU: Riječani prvo provocirali pa vapili: ‘Evo ih, ubit će nas’! (FOTO)

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Glavni akteri, Torcida i Armada, sukobili su se na Domagojevoj obali u pravom filmskom scenariju…

U nedjelju u ranim jutarnjim satima u Splitu se odvijala napeta situacija. Glavni akteri, Torcida i Armada, sukobili su se na Domagojevoj obali u pravom filmskom scenariju. Torcidaši trče s bakljama u ruci prema kolodvoru, a Armada u panici trči u najbliži kafić. Očevici za Dalmatinskiportal tvrde kako je Riječana bilo 30-ak.

“Evo ih, ubit će nas”, vikala je Armada koja se u tom trenutku nalazila kraj kioska Tiska. Tučnjava je izbila već na cesti, a nastavila se u kafiću kojeg su u svega par minuta uspjeli demolirati.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

“Cijelo jutro Armada provocira, vrijeđa i nemam što reći nego da su došli provocirati i tražiti nered, a na kraju su očito dobili batine. Što su mislili”, rekao je mladić koji je svjedočio jutrošnjim događajima pa napomenuo za svaki slučaj, “Nemojte napuhivati vi mediji priču, potukli su se, napravili nered i to je sve”, rekao je.

Scene u kafiću nisu baš lijepe, ali ubrzo nakon tučnjave stolci su vraćeni na svoja mjesta, a kafić je nastavio raditi. “Vrlo brzo se stvorila policija, čim su čuli sirene, jedna skupina je pobjegla, a navijači Rijeke su pričekali policiju”, kažu svjedoci.

Tučnjava je dobro prestravila prolaznike pa su tako okolni štandovi brzo zatvoreni, a scene su morali gledati i turisti koji su na koncu proptikivali je li sigurno šetati tim područjem.

“Ne trebaju nama ISIL-ovci, ovako još par puta i ode naš turizam. Počelo je gore poviše. Pa su se sjurili ovde, letjele su boce, topovski udari, baklje, palice”, prepričao je Uzeir s placa na kolodvoru.

Policija vjerojatno neće imati problema s rješavanjem ovog incidenta jer na kiosku tiska postoji kamera koja je, ako je radila, vjerojatno snimila sve.


Komentari