VODIČ ZA MIGRANTE (?) POD NAZIVOM “ĐE BI SE MOGLI ‘OPALIT’?”

”Kažu ljudi na televizji da su izbjeglice navrle u našu Rvatsku iđu kaže bez putovnice. Ja pa di je problem ta će im putovnica nek narod ide kud ga je volja. Kad me jednon zaustavjo policajac i reko isteko vam dokument ja sam odma spremno odgovorjo bogati nije pašteta pa da ima rok.

Kažu brate neki da meď njima ima i onih koji imadu mobtele. Pa šta ima veze imo i moj rođo prvi u selu 90tih mobtel kad se bižalo mislin ratovalo. On je recmo ratova u minhenu a kad se vratja kuci među prvima isposlova invalidsku. Što ne bi čovik ranija se po tuđen svijetu. Jebo mobtele i putovnice mene plaši to što kažu među njima ima terorista. Ako to opali nako ko po amerci biće da će rođo opet morat bižat onako bože mi oprosti ko oni što im reknu Dezerteri.

E zato mi moramo bit mudriji. Zajebi brate putovnicu i upise. Nista ih pitat ne treba već odma na ulazu za svaki slučaj podilit popis di se mogu raznit da je manje štete pa ko voli nek izvoli. Recmo prvo bi okinut mogli pred vladinon i saborskom zgradon tamo bi ljudska šteta bila mininalna, moglo bi opalit i pred onin folk klubovim di se skupljaju kako ono naš narod voli reć srpske kurve, može brate raspalit i pred nekin institucijama koje ionako nemaju funkciju.. nečuj Isuse samo da se razvali na špici tamo bi u zrak pošlo mnogo dobra puka, al malo bi ih plakalo da se zvekne recmo pred sjedišnicom kakve politčke stranke..

Ma brate na kraju kad čovik razmisli čvoknut bi se mogo i pred nekim korporacijama pa čak i medijskin jer pojedinin ionako fali pažnje. Al fala bogu ja se virujen vesni pusić da je sve to dobar i pristojan narod koji će samo kroz hrvatsku proći. Vjerujen Vesni ta ko njoj ne bi virova kad nas je ona žena slagala?! Pomoz nam Bože kako god se zvao, jao nama jao.”

(cijeli tekst pisan je u sarkastičnom tonu, a i kaže se ovako nekako: ”Gdje nema sarkazma, nema ni demokracije!”)


Komentari