Grabar Kitarović OBJAVILA DATUM IZBORA

Facebook / KGK

Objavljen datum!

Nakon što je obavila razgovore s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u skladu s izjavama da je bolje parlamentarne izbore obaviti “što prije”, odlučila je raspisati ih za najraniji mogući datum, 8. studenoga ove godine, piše Večernji list.

Danas u poslijepodnevnim satima napokon bi trebali saznati službeni datum izbora, prenosi HRT. Predsjednica Kitarović kazala je kako želi izbore što prije, a potencijalni datumi su 8., 15. i 22. studeni.

Nakon službene objave datuma slijedi predaja kandidacijskih lista DIP-u, a prema zakonskom roku ona traje dva tjedna. Prije početka službene kampanje, dva dana su rezervirana za moguće žalbe. To bi u principu ako se izbori raspišu 8. studenog, izborna kampanja mogla bi vrlo kratka i trajati svega tri tjedna. 


Kako doznaje HRT, predsjednica je već obavila razgovore s Karamarkom i Milanovićem, a predstoji joj još razgovarati s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka. Nakon toga mora donijeti i objaviti odluku. Iz HDZ-a odavno pozivaju na što ranije izbore, dok je SDP već nekoliko puta istaknuo kako je svejedno koji je datum.

Komentari

loading...
-->