Dario Juričan: ‘Rojs će prihvatiti moju ponudu da bude vojni kapelan ako mu dođem na ispovijed’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Analitičari su ga proglasili trolom koji je promoviranjem korupcije ‘ukrao show’ na sučeljavanju kandidata i kandidatkinja za predsjednika Hrvatske. Otvoreno kaže da daje lažna obećanja i da će ozakoniti korupciju kao hrvatski brend. Želi da Hrvatska bude obećana zemlja za sve kriminalce svijeta. Zašto traži da USKOK da imunitet Milanu Bandiću? Što kaže na komentare da je glas za njega glas za Miroslava Škoru i da bi svojom antikampanjom mogao uzeti glasove Zoranu Milanoviću? Gost Pressinga bio je predsjednički kandidat Dario Juričan.

Pitali smo ga kako gleda na reakcije na prvo veliko sučeljavanje predsjedničkih kandidata i kandidatkinja na HRT-u, sviđa li mu se etiketa trola i što kaže na optužbe da je ukrao show.

“Bilo je tu puno krađe. Anto Đapić je ukrao show svojom kravatom, svi su ukrali s nečim pa sam tako i ja upao među kradljivce. Ta riječ ‘trol’ ima nekako neprijateljsko značenje. Više bih volio da me nazivaju politički aktivist, to godi mom egu.”

“Život je tako jednostavan kad si Milan Bandić”

Juričan otkriva još detalja sa sučeljavanja: ‘Kolinda ima švrakopis, ništa nisam mogao pročitati’


Uputio je javno ljubavno pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem iznosi niz optužbi na njegov račun poput toga da je rezač etiketa, te da ga on valja kao tijesto i radi od njega rezance.

Milan Bandić je moj idol. Svaki dan kad se probudim razmišljam zašto nisam kao Milan Bandić. Želim biti Milan Bandić, život je tako jednostavan kad si Milan Bandić. Onda sam krenuo u predsjedničku kampanju s motom – želim biti Milan Bandić, želim krasti, želim biti lopina, želim kriminalce na Pantovčaku. Ali u svojoj dobroti, tamo ću primati i uglednike kao što je gradonačelnik MIlan Bandić.”

“Nema sumnje da ću biti Milan Bandić”

Na pitanje gdje je zapelo s promjenom imena, kaže:

“Ja sam u svom naumu uspio. Upravni sud dao mi je za pravo i naredio Ministarstvu uprave da to ispoštuje. Ministarstvo je mrtvo-hladno napisalo novo rješenje i u potpunosti ignoriralo presudu višeg tijela. Sad se opet fajtam s njima. Odnijet ću pobjedu – nema sumnje da ću biti Milan Bandić. Napravili su niz nezakonitih radnji. U presudi Upravnog suda jasno stoji da su se tijela Ministarstva uprave i Grada Zagreba urotila, tako doslovno stoji, s ciljem da mi se onemogući da idem s imenom Milan Bandić na izbore.

Kad sam DIP-u došao s presudom Upravnog suda, oni su me isto ignorirali, rekli mi da se po OIB-u vidi da ja nisam Milan Bandić nego Dario Juričan, iako sam im dva mjeseca ranije rekao da će se upravo to dogoditi.”

Juričan: Pomilovat ću Milana Bandića

Ako pobijedi na izborima, Milan Bandić će, kaže, biti njegov glavni savjetnik.

“Pa tko ima više iskustva od njega. Ja želim učiti od najgorih. Nadam se da će biti tamo za mene, ako prije toga ne završi u Remetincu. Pokorit ćemo ne samo Hrvatsku i BiH, nego svijet. A ako on završi u Remetincu, a ja na Pantovčaku, ja ću ga pomilovati”, tvrdi Juričan.

“Novinari me uvijek pitaju zašto se fajtam s Milanom Bandićem. Ja sam si izabrao najjačeg protukandidata kojeg sam u državi imao. Plenkovića ostavljam Miroslavu Škori i ekipi, ja sam uzeo Milana Bandića.”

Na pitanje znači li to da smatra da je Milan Bandić jači od Andreja Plenkovića, odgovara:

“Apsolutno, zato što toliko toga drži na vagi. Drži Zagreb na vagi, drži Sabor na vagi – može se igrati kako hoće, otići lijevo i desno, kako god mu paše.”

“Milanu Bandiću šaljem poruku da je gotov, ja sam taj koji će ga maknuti s pozicije”

U pismu Bandiću poručuje – ‘Ti su moj novi Todorić, u Zagrebu nema mjesta za jednog od nas’.

Dario Juričan ponovno briljira: Poslao ljubavno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću

“Tako je. Na ovaj ili onaj način jedan od nas dvojice otići će iz Zagreba. To nije šala. Ja mu poručujem da je gotov. Intenzivno se njime bavim već dvije godine. Ja osam sati dnevno radim samo Milana Bandića. Htio sam mu poslati poruku da je gotov, da je količina informacija kojima raspolažem dovoljna da ga izbacim iz mjesta na kojem se udomaćio. Ja sam gospodar informacija, ja sam taj koji će ga maknuti s ove pozicije. Ne nužno filmom ‘Kumek’, nije film ni Ivicu Todorića maknuo. Milan Bandić je konstrukt, tigar od papira, treba ga rušiti na sve načine, a ja želim ljudima pokazati da ga se nemaju zašto bojati. Ja sam mu danas napravio političku osmrtnicu.”

Juričan: Predsjednica je tek na sučeljavanju saznala tko sam

Osvrnuo se i na fotografije sa sučeljavanja na kojima aktualna predsjednica i on izgledaju kao da se dobro zabavljaju.

“Ona mi je s desna, a njoj s desna Anto Đapić. O čemu pričati s Đapićem, nemate kaj pričati s Đapićem. Meni s lijeva duce, gospodin Mislav Kolakušić – što da pričam s njim? Onda smo nekako prirodno predsjednica i ja bili orijentirani jedno na drugo.”

Međusobno pozdravljanje kandidata prije početka sučeljavanja bilo je, kaže – urnebesno.

“Predstavio sam se, rekao sam ‘Ja sam Dario Juričan’, a ona je rekla ‘Vi ste iz one Stranke čakavaca’, a ja sam rekao ‘Ne, to vam je onaj tamo’. Nakon prvog pitanja, kad sam rekao da sam za korupciju, ona me gledala. Tad je prvi put čula za kampanju. Nakon sat vremena se opustila”, ispričao je Juričan.

Za njenu izjavu da u SOA-i ima korupcije, kazao je da ga nije iznenadilo jer je sličnu izjavu imala na ranijem skupu u Zadru.

(FOTO) Novi performans Daria Juričana: Pred veliku gradsku firmu objesio natpis koji je nasmijao mnoge

“Tada je rekla da korupcije ima i u pravosuđu i među sucima i u školstvu. Ja sam ostao u šoku, pitao sam se koja ona to saznanja ima, a nije ih podijelila s tijelima progona. A što se tiče priče sa SOA-om, čini mi se da dečki u SOA-i rade svoj posao, ali da bi ona željela više, pod navodnicima, mlađih kadrova. Mislim, koji mlađi kadar ide u SOA-u, valjda stariji, najiskusniji kadar ide u SOA-u”, pita Juričan.

Juričan otkrio da mu je Rojs odgovorio na ponudu da postane vojni kapelan na granici

Na sučeljavanju na HRT-u kandidatima i kandidatkinjama postavljeno je pitanje treba li zbog migrantske krize na granice postaviti vojsku, na što je Juričan odgovorio:

“Damira Krstičevića postavio bih na granicu kao vojnog kapelana, a u aktivnu vojsku službu vratio bih i Ljubu Ćesića Rojsa.”

Juričan je u Pressingu otkrio nastavak priče.

“Rojs mi je odgovorio za jedan od portala. Rekao je da pristaje na moju ponudu ako mu ja dođem na ispovijed. Rekao sam da prihvaćam izazov. Kad postanem predsjednik, Rojsa vraćam, bit će kapelan i doći ću mu na ispovijed, obećavam.”

Komentari

loading...
-->