ŠEF ZAGREBAČKE SKUPŠTINE NE ŽELI SURAĐIVATI S BANDIĆEM: ‘Vidimo izlaz u izborima koji bi bili na jesen’

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine rekao je kako nije zadovoljan s prvih sto dana Vlade.

Prema svemu sudeći, čini se kako se Hrvatska nalazi pred novim izborima. Nije riječ o onim redovnim lokalnim koji nas očekuju 2017. godine, već o parlamentarnim izborima jer je, prema svemu sudeći, došlo do kulminacije tenzija između Domoljuba i MOST-a.

“Mi smo apsolutno protiv preslagivanja unutar vladajuće koalicije. Mi u tome nećemo sudjelovati već vidimo izlaz u izborima koji bi bili na jesen”, rekao je šef HSLS-a Darinko Kosor u razgovoru za Index.hr komentirajući posljednje izjave Kovačića iz MOST-a.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor
Facebook/Darinko Kosor

Podsjetimo, Milan Bandić je već u nekoliko navrata govorio o preslagivanju, a rekao je kako je o tome pričao i s Tomislavom Karamarkom.

“Ne samo s Karamarkom već sa svima onima koji mogu demonstrirati da žele raditi. Ja imam 60 godina – dovoljno iskustva da ne ponavljam greške, a dovoljno energije da djelujem”, rekao je Bandić prije dva tjedna.

Potencijalni partneri u tom preslagivanju su, rekao je tada Bandić, “svi oni koji su spremni demonstrirati odgovornost i htjeti da se nešto radi”, a danas je riječi zagrebačkog gradonačelnika donekle potvrdio ministar graditeljstva Lovro Kuščević: “Naravno da su preslagivanja moguća tijekom cijelog mandata, ima ministara koji su bolji, ima koji su malo manje bolji i tu ništa nije nenormalno”, rekao je Kuščević.

Pakt HDZ-a i HNS-a?

Svoje ”prijetnje”, prvi čovjek grada Zagreba čini se polako i ostvaruje, a ako je suditi prema pisanju medija, očito je kako su predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko i šef metropole, konačno došli do za sebe najboljeg rješenja s kojima bi u samo jednom potezu, riješili dva politička problema: MOST i HSLS na čelu s Darinkom Kosorom koji, već je dobro poznato, zagrebačkom gradonačelniku, ali i prvom potpredsjedniku Vlade svojom samovoljom i velikim apetitima, stvara poprilične probleme. Naime, nije tajna kako je upravo Darinko Kosor za vrijeme boravka Milana Bandića iza remetinečkih rešetaka, pokušao odigrati igru u kojoj se planirao riješiti čovjeka u kojeg upravo Milan Bandić ima najviše povjerenja – Ivice Lovrića, što mu Bandić, nikada nije oprostio.

Naš izvor tvrdi, HDZ-ovci su upravo tada u dogovoru s gradonačelnikom, planirali odigrati zanimljivu igru koja je spriječena u posljednji tren – Skupština izglasava nepovjerenje Kosoru nakon čega na njegovo mjesto dolazi HDZ-ov Andrija Mikulić koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika GO HDZ-a grada Zagreba…

Međutim, u tom trenutku Karamarko  se vodio vrlo jednostavnom matematikom i logikom pa je ocijenio kako mu je HSLS u trenutku prije parlamentarnih izbora ipak bio važan koalicijski partner pa ovu igru zaustavlja na vrijeme. No, pritisnut od strane MOST-a Karamarko je doveden pred zid i shvaća kako je došlo vrijeme da se koalicija presloži ili su novi izbori neminovni. S druge strane, svjestan je kako bi mu nove izbore, birači itekako zamjerili pa nije čudo kako je predsjednik HDZ-a odlučio da je preslagivanje unutar vladajuće koalicije, sigurno najbolje rješenje.

>>> STVARA LI SE NOVI PAKT: MOST i HSLS ispadaju iz igre, Ivan Vrdoljak pomaže Bandiću i Karamarku


Komentari