Danas će MINISTAR MORNAR pregovarati sa SINDIKATIMA O POVEĆANJU PLAĆA

Youtube/Screenshoot

Štrajk i dalje na snazi, danas će četiri sindikata pregovarati s ministrom Mornarom.

U osnovnim, srednjim i visokim školama, na fakultetima i u znanstvenim institucijama nastavlja se štrajk u kojem se inzistira povećanja plaća za četiri posto, a poslijepodne se nastavljaju i pregovori predstavnika sindikata i Ministarstva obrazovanja.

Štrajk su četiri sindikata započela u petak, 25. rujna. Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, najavljuju kako će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, ili do formiranja tehničke Vlade.

U ponedjeljak poslijepodne s ministrom obrazovanja Vedranom Mornarom pregovarali su, odvojeno, predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama. Ministar Mornar je nakon tog sastanka najavio kako će na novom susretu, koji je zakazan za danas u 15,30 sati, “pokušati ponuditi neko rješenje”, piše Dalje.com.

Ministarstvo je izvijestilo da je po podacima dobivenim u ponedjeljak do 15 sati, u osnovnim školama u štrajku bilo 41,42 posto radnika, a u srednjoškolskim ustanovama 38,61 posto radnika. U petak je prema njihovim podacima u štrajku u osnovnim školama sudjelovalo nešto više od polovice zaposlenika, a u srednjim nešto manje od pedeset posto ukupno zaposlenih.

Premijer Zoran Milanović i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar u više su navrata obznanili kako povećanja plaća nema, te kako se o tome može razgovarati po završetku izbora.

>>Nastavnici i dalje ŠTRAJKAJU, Mornar tjera djecu u školu

>>>PROFESORI OGORČENI I LJUTI, ne odustaju od štrajka: ‘Nema razlike između Milanovića i Karamarka’


Komentari