Cijene u Dubrovniku ponovno šokiraju: Kava nikad nije bila skuplja

FOTO: Instagram / marijnemans

Poznati kuhar ukazao na stanje po pitanju cijena u kafićima u Dubrovniku.

Dubrovnik ponovno šokirana cijenama kave koje prelaze sve granice dobrog ukusa. Naime, u caffe baru Dubrovnik kavu ćete platiti čak 7 kuna, a mineralnu vodu 9 kuna.

Ovu “šokantnu” činjenicu na društvenim mrežama podijelio je poznati hrvatski kuhar Mate Janković koji je na sarkastičan način želio ukazati na apsurd hrvatskog društva, koje se čudi svakom novom računu iz Dubrovnika, točnije pomno odabranim računima iz samog centra čija cijena ne može biti drugačija doli iznad prosječne ako o tome detaljnije promislite.

Realno gledajući, Dubrovnik je već godinama jedna od svjetski najpoznatijih destinacija pa cijene nisu uvijek prihvatljive za goste koji nekim čudom takve i očekuju u centru grada. Tako nastaje zgražanje na društvenim mrežama i u medijima, iako je za jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija logično da će cijene biti skuplje, isto kao što ćete kavu više platiti u centru Zagreba nego u kvartovskom kafiću.

Ovo je dokaz da u Dubrovniku itekako ima pristupačnijih lokacija za okrijepiti se s obzirom na to da mediji građane “bombardiraju” informacijama da je ovaj grad skup, zbog čega dobivamo dojam da ovdje običnu šalicu kave mogu popiti samo šeici.

Dakle, kavu možete popiti za 7 kuna, a “put ka sreći” je zbilja jednostavan – ustanite, prošetajte i istražite mjesta izvan Straduna, a ne da sjednete u prvi kafić u centru grada. Zasigurno ćete van centra otkriti neki simpatični kafić ili restoran s ugodnim ambijentom i pristupačnim cijenama, posebno u zavučenim dubrovačkim ulicama i u dijelovima grada poput Lapada i Gruža koje su od Dubrovnika udaljene 20-ak minuta.

No, dok se građani žale na Dubrovnik, istovremeno im nije mrsko popiti kavu na, primjerice, Cvjetnom trgu u Horvatinčićevom bircu, iako ćete tamo obični Nescafe platiti 25 kuna.

 

 

 


Komentari