CESTE DILJEM ZEMLJE: Provjerite kakvo je stanje na njima

commons.wikimedia.org

Stanje na cestama diljem Hrvatske.

Promet je slab ili srednje gust na važnijim cestovnim pravcima, a pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače molimo za strpljenje.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Dalmaciji, a ima je i na autocesti A1 između čvorova Zadar 1 i Benkovac.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

• DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga;
• DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 27. siječnja od 07,00 do 17,00 sati zatvara se državna cesta DC33 Pakovo Selo-Žitnić na predjelu oko naselja Lukar i Žitnić, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta. Moguć je i obilazak: DC33 Pakovo Selo-Miljevci (ŽC6078)-Drniš.

Do 15.veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Večeras od 21,00 sat do 06,00 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari