CAMMEO GRUPA OBUSTAVILA POSLOVANJE U SPLITU: Dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz

Nastavak dramatičnog početka poslovanja Cammea u Splitu.

Nakon što je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković javno rekao da je poslovni model po kojem tvrtka Cammeo posluje u Splitu nelegalan, Uprava Cammeo grupe je danas odlučila obustaviti poslovanje u tome gradu.

Tijekom protekla dva tjedna, inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 Cammeovih vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna.

>>>POLICIJA USPJELA STABILIZIRATI STANJE: Lokalni taksisti u Splitu blokirali prolaz Cammeovim vozilima (FOTO)

Žele raditi potpuno legalno

S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno tijelo iznijelo stav o modelu poslovanja koji već godinama provode turističke agencije i razne rent-a-car kompanije, Cammeo grupa je odlučila postupiti sukladno zakonu. Kao tvrtka koja se u svojem poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima poštujući pritom sve zakonske odredbe,  Cammeo grupa spremna je surađivati s resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi pridonijela razvoju procesa liberalizacije.

Tijekom proteklih deset godina, Cammeo grupa potaknula je pozitivne promjene na taksi-tržištu Rijeke, Zagreba i Osijeka kao i drugih gradova u kojima obavljaju svoju djelatnost.

„U svim gradovima u kojima poslujemo, radimo potpuno legalno i ne želimo biti prozivani za nelegalan rad. Žalosti nas činjenica što su najveći protivnici liberalizacije taksi-tržišta najveći porezni dužnici. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrsta jamstva i obećanje da će se proces liberalizacije provesti te se toplo nadamo da  će do toga doći u što je moguće skorijem roku.

Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasaru na javnoj podršci u hajci protiv Cammea čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi-udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali  javnu podršku“, rekao je između ostalog generalni direktor Cammeo grupe, g. Vladimir Minovski.

Prva plaća i – otkaz

Cammeovi zaposlenici u Splitu su danas dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz.

Čim se steknu uvjeti za nastavak rada u okviru zakona, Cammeo će nastaviti s radom u Splitu i omogućiti povratak na posao za svih 75 otpuštenih djelatnika. Ovim postupkom, Cammeo ne odustaje od daljnjeg širenja svojeg poslovanja pa će u narednih šest mjeseci pokrenuti poslovanje u svim gradovima u kojima ne postoji limitirani broj taksi-dozvola i u kojima lokalne vlasti imaju sluha za liberalno tržište.

Porast uplaćenih sredstava u državni proračun

Prema rezultatima istraživanja u taksi-prijevozu bi se liberalizacijom tržišta mogli stvoriti uvjeti za zaposlenje čak 5000 djelatnika, a samo u Cammeo grupi zaposlilo bi se od 1500-2000 djelatnika. Time bi se osim novih zapošljavanja omogućio porast uplaćenih sredstava u državni proračun.

Cammeo je, primjerice, samo u prošloj godini u državni proračun uplatio više od 21 milijun kuna poreza, koliko svi hrvatski taksisti nisu uplatili zajedno. Osim toga, ovima bi se omogućila i pristupačnost usluge svima bez obzira na platežnu moć,  bolja kvaliteta života naših sugrađana te bogatija turistička ponuda.

Kao lider na taksi-tržištu, Cammeo ovime najavljuje pokretanje inicijative za potpisivanje peticije koja bi trebala utjecati na nadležne službe da na lokalnoj i nacionalnoj razini pokrenu proces liberalizacije taksi-tržišta.

 


Komentari