BURNO U SABORU: Reiner izbacio Stazića iz sabornice

picmonkey

Danas je bilo napeto u Saboru.

Sve je započelo izlaganjem Mostove Ružice Vukovac koja je govorila o odgovornosti bivšeg ministra Jakovine vezano za dodjelu potpora i aktiviran europski nadzor, optuživši ga za pogodovanja. Reagirao je povredom poslovnika SDP-ov Nenad Stazić kojeg je iz sabornice nakon toga izbacio šef Sabora Reiner.

Stazić je tvrdio da Vukovac napadom na Jakovinu štiti osobni interes i interes svojih roditelja proizvođača koji nisu dobili potporu, a Reiner mu je odgovorio.

“Ovo što ste sada napravili niste ni svjesni toga da je to svjesno zlorabljenje Poslovnika i institucije,” upozorio je, na što mu Stazić nije ostao dužan.

“Ono što ste vi napravili to je zloupotreba Poslovnika”, odgovorio mu je, a rasprava se nastavila.

“Nemojte sa mnom polemizirati,” kazao je Reiner, a što je ovaj oštro odgovorio.

“Hoću”.

“Zabranjujem vam to, oduzimam vam riječ, a sljedeći put ću vam oduzeti trajno riječ i izbaciti vas iz dvorane ako se tako nastavite ponašati. Ne možete terorizirati cijeli Parlament. Kolega Stazić ja vas molim da napustite dvoranu,” rekao je predsjednik Sabora Reiner i time završio raspravu.

Odbačeno izvješće pučke pravobraniteljice

Danas je Sabor glasovao samo jednoj točki, izvješću pučke pravobraniteljice koje je na posljetku odbačeno. Zbog ovakve odluke stanku su zatražili Furio Radin, koji je odluku nazvao nečuvenom, te SDSS-ov Milorad Pupovac, piše Index. 

Reiner je čini se nastavio u oštrom tonu te im odbrusio: “Imali smo glasovanje i ono je završeno. Ako bismo uveli praksu da svatko tko nije zadovoljan nečim izrečenim u dvorani ili s glasanjem, iz bilo kojeg razloga, opravdanog ili ne, traži stanku, mi bismo od parlamenta napravili ono što nitko od nas ne želi. Tijekom rasprave možemo raspravljati o točkama, svi su to iskoristiti, dva dana smo raspravljali o ovom izvješću.”, s ovime je zaključena današnja sjednica.


Komentari