NJIHOV BUREK VIŠE NEĆETE JESTI: ‘Ostatke mesa zamrzavamo, preradimo i stavljamo u burek, smrad je neopisiv’

Facebook

Tako oni rade burek cijelo vrijeme, znači sve što je mesnato u toj pekari ide iz svatova većinom”, objasnio je bivši djelatnik te trgovine.

Radnici maloprodajnog lanca trgovina Boso, koji je u vlasništvu Bosiljka Stanića, moraju 700 kuna od mizerne plaće potrošiti u njegovim trgovinama, kupovati robu kojoj je istekao rok trajanja, kupovati sve što je ispod norme koju im gazda zada, inače im skida s plaće. Isto tako, Bosini radnici morali su raditi čak 180 prekovremenih sati godišnje i to bez naknade, što je zakonski prekršaj.

No, sada je isplivalo nekoliko još nevjerojatnijih činjenica vezanih za poslovno upravljanje u tvrtki Boso. Naime, njegov sin Mihovil Stanić, ima zaista zlokobne menadžerske metode. On je, kako doznaje Provjereno, tjerao svoje zaposlenike preko e-maila da podižu novac s Bosinih bankomata koji uzimaju naknadu. Oni koji ne izvrše naredbu, na kraju budu kažnjeni.

“Kad meso dolazi, to je neopisiv smrad”

I sada dolazimo do još jedne užasavajuće tvrdnje. Kako tvrdi bivši zaposlenik Bosine trgovine, meso koje ostane iz svadba ne baca se već se s njima radi nešto puno gore. 

Ali imamo i izjavu radnika što se događa s mesom koje se ne pojede na svatovima. “Iz svatova sve ono mljeveno meso što ostane ide u šokere. To se smrzne i kad nama treba meso to ide na odmrzavanje, preradi se i stavlja u burek. Tako oni rade burek cijelo vrijeme, znači sve što je mesnato u toj pekari ide iz svatova većinom”, objasnio je Tomislav Skelac, bivši radnik Bose.

Tvrdi kako je smrad nesnosan, a meso se nosi u kantama. “To bude neopisiv smrad kad to meso dolazi tamo, to bude u bijelim kantama velikim, niti je pokriveno niti ima neku zaštitu. To se samo iz kombija istrese u banjice i onda ide na preradu i ide u burek”, kaže Tomislav.

>>> RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli


Komentari