Bruna Esih poželjela ‘dug i sretan brak novim mladencima’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Istaknula je kako je u Hrvatski sabor ušla kako bi pomogla HDZ-u da ispuni uvjet HNS-a. 

Nezavisna saborska zastupnica Bruna Esih osvrnula se jutros na koaliciju HDZ-a i HNS-a. Poželjela je “dug i sretan brak novim mladencima”, kako ih je nazvala. Pritom je istaknula da je u Hrvatski sabor ušla kako bi pomogla HDZ-u da ispuni uvjet HNS-a.

“Danas sam došla ovdje kako bih pomogla HDZ-u u tome da ispuni još jedan uvjet HNS-u, a taj je da Esih, Glasnović i Hasanbegović ne budu dio ove nove većine”, kazala je Esih novinarima uoči početka saborske sjednice.

Naglasila je pritom da je u svojim stavovima jasna već mjesecima te da ih ne kani mijenjati.

Bruna Esih u srijedu je propast pregovora s HNS-om nazvala HDZ-ovim javnim sramoćenjem vrha HDZ-a i njihovih birača i baze te otkrila da s Plenkovićem nije razgovarala oko podrške Vladi. Kazala je i da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nije imao nikakvu namjeru surađivati s njima jer je sada, kako kaže, potpuno jasno da je dogovor s HNS-om trebao biti završen

“Neki dan sam govorila o sramoćenju HDZ-a, a na kraju vidimo da vrh HDZ-a nije osramotio sam sebe, nego da je riječ o jednom dobro promišljenom planu. Ali, u svakom slučaju osramoćeni su i razočarani glasači HDZ-a”, zaključila je Esih.

Također, Esih je u srijedu kazala da je suradnja HDZ-a i HNS-a apsolutno neprirodna i da je njezin uvjet za potpis Gordanu Jandrokoviću bio da se ne ide u suradnju s HNS-om.

“Ako i sjednemo na pregovore i razgovore, naše se pozicije apsolutno mijenjaju. Uz jamstvo koje sam tražila kada sam davala potpis za predsjednika Sabora, sada bi se uvjeti u potpunosti mijenjali. Ti uvjeti bit će veći i ambiciozniji, ali ne u smislu davanja fotelja. To nam nikada nije bilo ni sredstvo, ni cilj jer smo se već prije mogli pobrinuti za takve stvari, a ne ići u samostalnu bitku”, kazala je Bruna Esih.

Nova stranka na hrvatskoj političkoj pozornici

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović – Neovisni za Hrvatsku bit će nova stranka na hrvatskoj političkoj pozornici. Osnovana je 1. lipnja, a 2. lipnja već je Ministarstvu uprave predan zahtjev za registraciju. Bruna Esih je predsjednica stranke, a Zlatko Hasanbegović politički tajnik. Stranka nema dopredsjednika već samo predsjedništvo.

U stranci su razmišljali o mnogim drugim nazivima, no imena najistaknutijih predstavnika desnice u Hrvatskoj stavljena su u ime stranke očito kako bi bili prepoznatljivi u svim izbornim jedinicama.

 


Komentari