BRITANCI NAS SMJESTILI U TOP 5 ZEMALJA ZA ODMOR: Provjerite tko se nalazi ispred, a tko iza nas

Wikipedia

Svakako vrijedi spomenuti kako ova lista ima poseban značaj jer ju nisu pravili kritičari ili komisija, već su je birali sami turisti.

I ove godine britanski Telegraph napravio je renomiranu top listu od dvadeset najboljih turističkih destinacije Europe. Za očekivati je bilo kako će se na tome popisu naći i Hrvatska, ali je svakako ugodno iznenađenje to što smo se na popisu našli u samome vrhu. Naime, Hrvatska je zauzela visoko četvrto mjesto na ljestvici. No, svakako vrijedi spomenuti kako ova lista ima poseban značaj jer ju nisu pravili kritičari ili komisija, već su je birali sami turisti.

Ipak, netko je morao napisati kakav-takav opis, ali onaj tko ga je pisao za Telegraph očito nije bio u Hrvatskoj. “Hrvatska je poznata po tome što joj nedostaje pješčanih plaža, ali to nadoknađuje tucetom otoka za odmor raštrkanih uzduž obale. Pomaže i kuhinja koja sliči onoj talijanskoj, kao i blizina Velikoj Britaniji. Sve u svemu, ukupna ponuda je dobra”, piše Telegraph.

Iako je opis u potpunosti promašen jer Hrvatska ima mnogo pješčanih plaža, a ovaj dio s kuhinjom bolje je i ne spominjati, lijepo je vidjeti da se naša zemlja prima bilo kakve pohvale, pogotovo ako se nalazi na vrhu top liste najboljih zemalja za odmor.

Vrijedi spomenuti i kako su, prema Telegraphovoj ljestvici, od Hrvatske bolje destinacije samo, Grčka za koju je kritičar napisao kako je to zemlja u velikim poteškoćama koje nestanu jednom kada stignete na njihove idilične otoke. Na drugom mjestu našla se Island za koju su kazali kako ima krajolik koji oduzima dah i polarnu svjetlost, a na prvom mjestu našla se Italija za koju je Telegraph napisao kako je to divan spoj umjetnosti i povijesti, vina i hrane i klime i krajolika.

Naglasit ćemo i kako je Hrvatska na ljestvici prestigla, Norvešku, Španjolsku, Portugal, Švicarsku i Maltu, koje su također iznimno lijepe europske zemlje, ali eto, nisu ljepše od Hrvatske.


Komentari