BRAZILCI ODUŠEVLJENI ZAGREBOM: U Riju predstavljena hrvatska turistička ponuda

FOTO: tzdubrovnik.hr

 Olimpijske igre u Rio de Janeiru u Brazilu odabrane su kao najbolja moguća prigoda za predstavljanje zagrebačke turističke ponude.

U Rio de Janeiru, u nedjelju 7. kolovoza otvorena je Hrvatska kuća, koju je uspostavio Hrvatski olimpijski savez i koja predstavlja mjesto susreta medija, sportaša i svih ljubitelja Hrvatske za vrijeme trajanja ovog prestižnog sportskog događaja.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša otvorio je Hrvatsku kuću u organizaciji HOO-a., a tom prigodom naglasio je važnost Hrvatske kuće za turističku, kulturnu i gospodarsku promociju naše zemlje, te posebno zahvalio TZ grada Dubrovnika i TZ grada Zagreba na suradnji, naglasivši kako je time djelovanje Hrvatske kuće dobilo svoje pravo značenje. Za potrebe Hrvatske kuće zakupljen je kongresni dio hotela Sao Francisco u centru Rio de Janeira.

Otvaranju su nazočili brojni uzvanici, među kojima su bili veleposlanik RH u Brazilu Željko Vukosav, predsjednik Komore za gospodarstvo, turizam i kulturu Brazil-Hrvatska u Rio de Janeiru Ottavio Villarinho, konzulica RH i diplomatska savjetnica Diana Štrkalj, te brojni gospodarstvenici i novinari, objavio je tzdubrovnik.hr.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić i Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba u ponedjeljak, 8. kolovoza održali su uspješnu prezentaciju turističke ponude Dubrovnika i Zagreba za 150 braziliskih touroperatora, turističkih agenata i novinara. Nazočne je uvodno pozdravio Veleposlanik RH u Brazilu, Željko Vukosav.

Brazilci su pokazali oduševljenje onim što im Dubrovnik i Zagreb mogu ponuditi, dok je vrhunac večeri bio kad je Ranko Ćetković, pomoćnik glavnog tajnika za marketing HOO-a izvukao sretnu dobitnicu tjednog putovanja za dvoje u Dubrovnik i Zagreb. Uzvanici su uživali u hrvatskim delicijama kulinarskih majstora Dragića i Škendera, te odličnim hrvatskim vinima.


Komentari