Božo Petrov: ‘Danas svi ministri Mosta daju ostavke, više nismo dio ove Vlade’

Facebook

“Želimo pokazati tko je i zbog čega srušio ovu Vladu.”

Božo Petrov rekao je da će danas svi Mostovi ministri dati ostavke.

“Ivan Kovačić i ostali ministri podnijet će ostavke danas. Nismo više dio Vlade i pokazujemo ovim da nam nije stalo do fotelja već do hrvatskog ustava. Kad se već Plenković ne drži Ustava, mi hoćemo. Ovim potezom spriječavamo ustavnu krizu. Smjenjivanjem ministara srušio je Vladu.

Neka Plenković dokaže da ima većinu. Plenković i Marić štite kriminal u Agrokoru. Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine da se izbjegne opoziv Karamarka. Glasat ćemo o Mariću. Ako je prva točka s opozivom Mariću, onda ide prvo. Ako dođu potpisi protiv mene, odmah drugi dan ćemo glasati o tome. Mi želimo pokazati tko je srušio ovu Vladu i na koji način se prikriva afera u Agrokoru”, kazao je Petrov.

>>> Orepić i iznenadio odgovorom koga Plenković zapravo štiti, Dalić i Marić odgovorili na optužbe

>>> Vrdoljak potvrdio: ‘HNS i IDS će dati potpis za opoziv Petrova!’

HDZ radi veliku čistku Mostovih kadrova

Danas je na telefonskoj sjednici Vlada smijenjeno deset državnih tajnika Mosta, ali i svi pomoćnici i ostali dužnosnici Mosta koji su bili u državnoj upravi.

Smijenjen je i ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. U razgovoru s Plenkovićem, Kovačić je zatražio da ga se razriješi njegove dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra uprave, s obzirom na promijenjene  političke okolnosti, stoji u priopćenju Vlade.

Vlada u priopćenju dodaje da je premijer Plenković, na temelju članka 110. stavka 1. Ustava donio Rješenje o razrješenju potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića koje stupa na snagu danom donošenja.

Na današnjoj telefonskoj sjednici razriješeni su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Lidija Pelivan Stipetić, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Stjepan Lončarica, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Maja Grubišin, državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Sanja Mišević, državna tajnica u Ministarstvu uprave Marina Pinjagić Telak, državni tajnik u Ministarstvu uprave doc. dr. sc. Mihovil Škarica, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željko Bigović te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Marijan Lalić.

Bernard Gršić imenovan je državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a istovremeno je, radi odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti pomoćnika ministra uprave.

Doc. dr. sc. Robert Kopal imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Dario Nekić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu uprave.

Slijedom odluka donesenih na telefonskoj sjednici, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio je doc.dr.sc. Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu uprave Daria Nekića odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marija Šiljega odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa dr.sc. Kristiana Turkalja odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.


Komentari