BEZ NJE BI MNOGI BILI IZGUBLJENI: Zgodna novinarka čuva tajne moćnih političara (FOTO)

Luka Stanzl/PIXSELL

U kojem god poslu se našla, za sobom je ostavljala dobre rezultate.

Sigurno ste se barem nekoliko puta zapitali tko je ta fatalna plavuša koja je odnedavno uvijek negdje u blizini zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Riječ je o njegovoj glasnogovornici Dajani Antoniji Bebek, a zagledate li se malo bolje u nju lako ćete ju prepoznati.

Naime, Dajana po profesiji novinarka, a karijeru je započela na OTV-u, kasnije je radila u Jutarnjem listu te na portalu javno.hr (sada dalje.com). Karijeru je nastavila na HRT-u gdje je ustvari i izgradila pravu novinarsku karijeru, radila je priloge za nekoliko HRT-ovih emisija da bi na koncu dogurala i do vođenja Dnevnika.

Prihvatila posao u HDZ-u

No, karijera televizijske voditeljice vjerojatno joj nije bila dovoljno izazovna pa je 2013. godine prešla u glasnogovorničke vode i prihvatila vrlo izazovno mjesto glasnogovornice HDZ-a, stranke koja joj je, kako tvrdi, svjetonazorski vrlo bliska. Na tom mjestu zadržala se do svibnja 2015. godine kada je mjesto šefa odjela komunikacija u HDZ-u Miljenko Manjkas, također poznato novinarsko lice, koji je inzistirao na njezinoj smjeni, premda je glavni tajnik Milijan Brkić ustrajao u tome da Dajana ostane. Dajana Antonija je za sobom ostavila odlične rezultate koji kažu kako je u to vrijeme prema anketama HDZ vodio SDP za 19 posto, ali njezina smjena ipak je bila neizbježna.

Facebook
Facebook

Kasnije se nagađalo kako je za njezin odlazak zapravo odgovorna supruga Tomislava Karamarka, Ana Šarić i da je zbog toga Karamarko odlučio smijeniti ju.

Facebook
Facebook

Preuzela mjesto Bandićeve glasnogovornice

U prosincu prošle godine dobila je posao glasnogovornice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nakon što se prijavila na natječaj objavljen u listopadu, a zamijenila je tadašnju glasnogovornicu Vesnu Kiprijanovsku. Iako Bandić sustavno tvrdi kako njemu PR nije potreban i kako je on sam sebi najbolji PR, stručna pomoć iskusne glasnogovornice sigurno mu neće biti na odmet, što se na koncu i vidi jer posljednje vrijeme nema baš previše komunikacijskih gafova. Dajanu osim dobra izgleda krase i epiteti velike radoholičarke i vrhunske profesionalke u potpunosti predane svom poslu.

Posted by Milan Bandić on Donnerstag, 11. Februar 2016


Komentari