Bero Satiričar i PR mag Jagodić kao Batman i Robin zajedno u borbi za potpuni slom SDP-ova rejtinga

Marko Lukunic/PIXSELL

Nagle (i za SDP-ov rejting zloćudne) promjene na Facebook i Twitter računima Davora Bernardića izazvale su veću medijsku pozornost nego zatvaranje Rafinerije u Sisku, ili skori stečaj Petrokemije u Kutini. Komentirala je to na svom Twitteru bivša premijerka Hrvatske, Jadranka Kosor, napisavši kako je Bernardićev Facebook u Hrvatskoj veća vijest nego bilo što drugo. Osim možda Bujančeve svadbe u Frljićevoj režiji.

 

Odlaskom u satiričko kazalište Bero se na društvenim mrežama pohvalio poput seoskog dječarca. Na žalost, nitko iz njegova stručnog PR tima nije došao na ideju da mu kaže kako je malo blesavo da na Facebooku izražava oduševljenje predstavom u kojoj vrijeđaju mladenca kojemu je svojedobno poslao brzojav s čestitkom, a i inače su si dobri.

Uz sve probleme koji muče napaćeni narod hrvatski, jedina tema kojom se šef oporbe na svom Facebook zidu u zadnje vrijeme bavi je očuvanje nesmetanog izvođenja satire, što je samo po sebi satirično pa su stranački kolege svog mladog lidera od milja prozvali ‘Bero Satiričar’. Na žalost, na brojim objavama koje postavlja u obliku pitalica nema gotovo ni jednog pozitivnog komentara, a mnogi ‘followeri’ su ozbiljno zabrinuti za Berino duševno zdravlje. Nova profilna slika na njegovom profilu je veliko tiskano S u crvenom okviru.

Iz svega je vidljivo da njegov Facebook sada vodi neki community manager čije je znanje ostalo na samim počecima revolucije društvenih mreža, negdje u 2008. , 2009. ili najkasnije 2010. Taj wannabe CM Bernardićeve pratitelje pokušava angažirati nizom pitalica postavljenih u obliku memeova na kojima bi Beri, zbog količine besmislenosti pozavidio i pokojni predstavnik kazališta apsurda, Eugene Ionesco.

Izgleda da bizarne pitalice poput ‘Ante Tomić ili Douglas Adams’, ‘Oliver Frljić ili John Oliver’ nisu bile dovoljne pa je Bero Satiričar svekoliku fejsbučku javnost neki dan, urbi et orbi, osupnuo i objavim ‘Manifesta satiri’ uz pojašnjenje da se ‘satira satrati ne smije’. Da nije uznemirujuće, bilo bi smiješno.

‘Genijalni mastermind’ koji stoji iza Bernardićeva makeovera na društvenim mrežama je izgleda, kao što se i nagađalo, Siniša Jagodić, PR stručnjak poznat po tome da za one koji su ga angažirali nije napravio ništa značajno.

U svom CV-u Jagodić kao klijente navodi Mamića i Dinamo. Jedini rezultat kampanje tamo njegova je izjava kako je Dinamo ništa bez Mamića. Boravak kod Mesića na Pantovčaku značajan je pak samo po tome što je tijekom dugih šetnji oko rezidencije upoznao susjedu Mariju Arbanas, kći poznatog krojača, s kojom je neko vrijeme hodao.

Bernardićeve društvene mreže već su postale predmet sprdnje i satire što je vjerojatno prvi zabilježeni slučaj u povijesti da nečija borba za spas satire i sama postane predmetom satiričkog izražavanja.

Untitled-4

Po svemu sudeći, čekaju nas mnogi zabavni trenuci na društvenim mrežama Bere Satiričara, koji je na svom Twitteru nedavno napisao ‘obećajem da ću se truditi više biti aktivan na Twitteru’. Bilo bi bolje da je napisao ‘obećajem da više neću biti na Twitteru, nit’ na Facebooku’.

 


Komentari