BANKARICA PRIZNALA: Pronevjerila više od 700 tisuća kuna, plaćala taksije do Crikvenice i manično kupovala

Photo: Davor Puklavec/24sata

Bankarica će morati neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Bankarica “ljepljivih prstiju” klijentima je ukrala 740 tisuća kuna. Na suđenju se slomila i sve priznala, a osuđena je na djelomično uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godinu i pol dana. U zatvoru će morati provesti šest mjeseci, a novac će morati vratiti klijentima.

“Priznajem da sam da sam uzela sa računa klijenata tih 740 tisuća kuna. Žao mi je što sam to napravila. Osramotila sam i svoj u obitelj i prijatelje”, počela je svoje priznanje Martina K., koja je od sredine studenog 2009. do kraja siječnja 2014. godine “skidala” novac s računa klijenata.

Ostatak kazne izdržat će na slobodi ukoliko u narednih pet godina ne ponovi kazneno djelo. Ako presuda postane pravomoćna morat će platiti i troškove suđenja.

Kako je počelo?

Martina K. u Zagrebačkoj banci počela je raditi 2004. godine i, kako keže, brzo je napredovala. Njen brat bio je teško bolestan, a ubrzo su joj se razboljeli i roditelji. Dvije godine kasnije, 2006. uzela je stambeni kredit i još jedan za poslovna ulaganja. Sav novac uložila je u Forex, no sve je propalo. Tada je pokušala prodati stan no zbog pada cijena nekretnina ni to joj nije uspjelo.

Tada su krenuli psihički problemi i sumanuta kupovina.

“Nisam shvaćala da imam i psihičkih problema. Naime, počela sam opsesivno trošiti novac na stvari koje mi nisu trebale. Znala sam kupiti 30 tegli s cvijećem ili otići taksijem u Crikvenicu da si donesem kamenje s plaže. Jednom sam kupila tri stola koja mi i nisu stala u stan. Počela sam trošiti sve više, pa sam na kraju uzela i novac s računa klijenata”, opisala je na sudu bankarica.

S računa klijenata novac je prebacivala na svoj račun

Prva žrtva njezine pljačke bila je Slavica P. s čijeg računa je počela podizati novac 17. studenog 2009. godine. Kada se sve zbroji, Slavici je, potpuno neovlašteno, s računa podigla više od pola milijuna kuna. Novac je prebacivala na svoj račun u Privrednoj banci i trošila ga.

Pokrala je ona i štedišu Josipa G. kojem je uzela 83 240 kuna, a Dragici C. s računa je ukrala 99 580 kuna, piše Net.hr.


Komentari