APSURD! Brat i sestra pješače 18 kilometara do škole jer im ne daju da koriste bus za osnovnoškolce

Screenshot RTL

Otkad je prošle godine ukinut bus za srednjoškolce 15-godišnji Danijel Dograjić i njegova sestra Barbara svaki dan pješače čak 18 kilometara. U isto vrijeme bus za osnovnoškolce koji ide redovno prolazi kroz njihovo selo, ali oni ne smiju u njega, prenosi RTL.

Ovo dvoje skromnih učenika iz svog sela Laze Ćosine moraju krenuti u pola 6 ujutro ako imaju nastavu ujutro, a kad su u popodnevnoj smjeni od kuće kreću u pola 12 pa tako dnevno zbog škole ga nemakući i po više od deset sati, a društvo im u putu često prave zečevi, lisice pa čak i divlje svinje.

Danijel nikada nije zakasnio na nastavu bez obzira na vremenske uvjete, a kaže i kako ga nije strah hodati kroz šumu koju ionako već jako dobro poznaje. Osim toga, kaže da se do škole se taman razbudi, a pješačenje mu dobro dođe kao hobi. Glede svog putovanja ima pritužbe samo na tehničke poteškoće puta.

“Najgore mi je ići kuć zato što je uzbrdo, u školu bih brže došao zato što je nizbrdo. Kad idem kući po mraku onda nekad bude zečeva, lisica i divljih svinja”, rekao je za RTL mladi Danijel.

Roditelji žive od poljoprivrede, pa si ne mogu priuštiti da njega i sestru svakoga dana voze u školu. Otkada odu pa dok se ne vrate, mama Nevenka nije na miru.

“Muški nekako, ne boje se, kćer Barbara, znate kako je. To je dobro kad je sunčano vrijeme. Što mislite kako je po kiši i nevremenu? To nije samo on, i na onim Lazama, isto ima djece koja idu u srednju školu i koja će ići”, poručila je Nevenka.

Novom se autoprijevozniku, kažu, ne isplati voziti tek dvoje srednjoškolske djece u selu koja uz to školu pohađaju u dvije različite smjene, ali da stvar bude apsurdnija kroz selo im prolazi autobus za osnovnoškolce s kojim se ne smiju voziti.


Komentari