APSOLUTNI KRALJ SARKAZMA: Zoran Šprajc uhvatio temu nedolaska političara u Sabor i razvalio!

Marko Prpic/PIXSELL

Šprajc je tako sarkasitčnim tonom, između ostalog, predložio i da se zastupnicima uvede dodatno nagrađivanje umjesto kažnjavanja zbog nedolaska.

Novinar i voditelj RTL-ove emisije Direkt. Zoran Šprajc, u emisiji u ponedjeljak 16. svibnja, ponovo je imao što za reći hrvatskim političarima. Oni su česti “gosti” njegovih monologa ili bolje rečeno komentara u emisiji, a kao i svaki put do sada Šprajc je briljirao komentarom. Bilo je samo pitanje vremena kada će se voditelj dodirnuti “propuha” koji je nastao u Saboru, a zbog kojeg se nije mogao stvoriti kvorum. Šprajc je tako sarkasitčnim tonom, između ostalog, predložio i da se zastupnicima uvede dodatno nagrađivanje umjesto kažnjavanja zbog nedolaska.

Kažemo između ostalog jer je Šprajc imao još dosta toga za reći. U nastavku prenosimo komentar u cijelosti.

Komentar Zorana Šprajca

“Prvi Mostovac Božo Petrov istodobno je najavio kako ovog tjedna pokreću zakonsku incijativu kojom bi se zastupnicima koji ne dolaze na posao oduzimalo od plaće tako da im se puna zastupnička plaća od prosječno 17.000 kuna može rezati sve do minimalca od 5.000 kuna, ovisno o tome s koliko je sjednica zastupnik izostao.

Međutim naše analize pokazuju kako se prosječan hrvatski zastupnik ne može motivirati za dolazak na posao oduzimanjem od plaće.

On je naime itekako svjestan svojih sposobnosti i zna da nigdje drugdje ne bi mogao zaraditi nikakvu plaću.

Dakle i eventulani saborski minimalac od 5.000 kuna za njega je plaća iz bajke.

Jedino što može pokrenuti takvo zastupničko tijelo je da ima još više nego što ima. Zato umjesto kažnjavanja, treba uvesti dodatno nagrađivanje zastupnika koji dolaze na posao. Da im svaki dolazak u Sabor bude kao bajka, kao ulazak, u ali Babinu pećinu. Dakle na osnovnu plaću od 17.000 kuna treba im ne oduzeti, nego dodati bonus i premiju za svaki dolazak na radno mjesto.

Recimo, svaki dolazak na glasanje petkom bi se cijenio bonusom od 2000 kuna, pa tko svaki petak uspije dovući svoje tijelo u Sabor mogao bi umjesto samo 17.000, mjesečno zaraditi i do 25.000 kuna što je čak i za našeg zastupnika već pristojna plaća.

Treba posebno poticati i dolazak na rasprave i rad po saborskim tijelima pa bi zastupničko tijelo koje bude redovno ispunjavalo svoje obaveze trebalo imati pravo na 13. ili još bolje i 14. plaću godišnje.

Ovakav model je već uspješno primjenjen u javnom sektoru u Grčkoj, doduše nakon toga je Grčka propala, ali kad se propada, nek’ se propada s kvorumom”.

>>> ZORAN ŠPRAJC OPET ‘BOCNUO’ OREŠKOVIĆA: Provjerite zašto svi pričaju o ovoj voditeljevoj izjavi

>>> ŠPRAJC PODVALIO GENIJALNU SPAČKU KOLEGICAMA: ‘Bojale smo se da će nam to napraviti! Ubit ćemo ga’ (VIDEO)


Komentari