Antonio Alvarez III iz Agrokorova tornja: ‘Situacija je vrlo teška i ozbiljna’

Alvarez&Marsal

Antonio Alvarez III. došao  je u  Zagreb i uskoro se predstavlja javnosti.

Alvarez bi u standstill aranžmanu Agrokora trebao preuzeti posao izvršnog direktora za restrukturiranje.

Glavni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. je izašao pred novinare:

– Agrokor me postavio kao šefa za restrukturiranje grupe kako bih doveo do stabilnosti i kako bih objedinio sve zaposlenike, dioničare, kreditore, bankare i sve koji su uključeni u ovu priču. Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nemamo jamstva da ćemo uspjeti. Suočio sam se u karijeri s mnogim kompliciranim situacijama, ali nikad nije bilo ovako teško. Pomoći će mi moj iskusni tim.

Sastat ćemo sa svim dobavljačima, ali vrijeme ne igra za nas. Ne radimo za nikoga nego samo za tvrtku!

U njegovom timu nitko nije iz Hrvatske.

Tijek događaja:

Poručio je i kako mu je cilj ujediniti dioničare, zaposlenike, kreditore i dobavljače te da je vrijeme ključan faktor.

Alvarez je predstavio svoj tim koji čine: Michael Conor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simovic, David Johnston i Barry Hopkins. Svi su iz ureda tvrtke Alvarez&Marshal.

Ponovio je da je neovisan stručnjak i da ne surađuje ni sa jednim dionikom.” Moja ključna uloga je pomaganje raznim skupinama, da se zaštite radna mjesta, da se očuvaju odnosi sa dobavljačima. Nisam siguran da ćemo uspjeti, ali pokušat ćemo”, rekao je.

“Ništa vam ne mogu obećati. Hoćemo li morati opustiti radnike? Prerano je reći, ali želim naglasiti da na svoja dva posljednja projekta nismo trebali. Radimo korak po korak. Ovo je operativna tvrtka, došlo je do gubitka povjerenja vjerovnika i do kraja proljeća moramo popraviti situaciju.

“Nadam se da nitko neće napustiti Agrokor, da ljudi shvaćaju koliko je ova tvrtka važna za zemlju. Bilo bi šteta da propadne .Izvještavat ćemo javnost u našem napretku, kazao je Alvarez.


 

Iskusni “spasitelj Todorićeva carstva”

U Alvarezovoj  biografiji stoji kako je diplomirao na Sveučilištu Notre Dame te je završio MBA na Sveučilištu Cornell. Njegova uloga bila je ključna u nekoliko značajnih projekata restrukturiranja i poboljšanja poslovanja kroz 25 godina rada u državnim i privatnim tvrtkama u nizu europskih zemalja.

Dio poslova restrukturiranja bio je vezan i za maloprodajne lance, njih oko 3.000 u 20 zemalja. Kako piše u opisu njegova posla, fokusira kompaniju na poboljšanje izvoza,

Mogući budući šef Agrokora ima i nesvakidašnji hobi. Naime, pod umjetničkim imenom A3, bavi se dance glazbom, nastupa po klubovima, a njegovih pet dance singlova pojavilo se na glazbenim ljestvicama u Velikoj Britaniji.


Komentari