15 GODINA OD SMRTI ENE BEGOVIĆ

mojtv.hr

Na današnji dan prije 15 godine, u prometnoj nesreći na otoku Braču poginula je poznata hrvatska glumica Ena Begović.

Godinama mnoge uspomene, lijepe, ali i ružne, nemam s kime podijeliti. S Enom sam bila bliska čak i kad se oko nečega nismo slagale, rekla je glumica Mia Begović (52) za 24 sata.

Iza Ene su ostali suprug Josip Radeljak, 1,5-mjesečna kći Lana i majka Tereza. Mia se do danas nije oporavila od tragedije, a kako kaže, nikad ni neće. Njezina Ena joj nedostaje svaki dan.

”Rano smo obje otišle od kuće i bile smo oslonac jedna drugoj. Osjećam se kao da je dio mene otišao zauvijek”, rekla je Mia.

Ena Begović karijeru je započela s 18 godina, a iako je vjerovala da će karijeru prije svega napraviti na filmu, kazališne su joj daske donijele i slavu i priznanja. Punih je 16 godina bila prvakinja HNK-a u Zagrebu, a upravo u tom razdoblju, odigrala je više od 20 glavnih uloga među kojima se izdvajaju Desdemona, Kontesa Nera, barunica Castelli, Teuta, Ana Karenjina i druge.

Međutim, najzapaženija uloga Ene Begović je za ulogu barunice Castelli u filmu Glembajevi nagrađena Zlatnom arenom za epizodnu žensku ulogu koju je odbila, jer ju je smatrala glavnom. Film je, također, podijelio kritiku i zbog znatna pomlađivanja lika barunice Castelli, ali ga je publika iznimno dobro prihvatila.


Komentari