Hrvatska se digla na noge! Petrinji pomažu brojni sportaši i udruge, a evo kako i vi možete pomoći

Ilustracija: Robert Sivonjić

Razorni potres koji je Petrinju ostavio u ruševinama, ujedinio je cijelu Hrvatsku. Današnji potres osjetilo je čak šest milijuna ljudi, a zasad je poznato da je odnio šest života. Zbog navedenog, mnogi su upalili lampione. Neopisiva je to tragedija za našu zemlju, a mnogi su pokazali veliko srce i pristigli u pomoć unesrećenima.

Zbog velikog broja upita, MUP je objavio kako možemo pomoći mještanima Petrinje.

“Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa, a ponude za opremom, mehanizacijom i dr. mogu dostaviti na mail adresu [email protected]“, objavio je MUP.

U pomoć su se uključili i brojni hrvatski sportaši, kao i udruge. Navijači Dinama uputili su se u Petrinju, a upravo su oni i u ožujku među prvima pomogli Zagrepčanima. Oglasila se i Torcida koja je pokrenula akciju prikupljanja potrepština.

Također, naš reprezentativac Dejan Lovren ponudio je privremeni smještaj za najugroženije građane Petrinje u svom hotelu u Novalji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dejan Lovren (@dejanlovren06)

Njegov primjer slijedio je i Mateo Kovačić, koji je ponudio pomoć preko svoje zaklade.

“Molimo za sve ljude pogođene razornim potresom. Ako znate nekoga u potrebi, javite nam se na [email protected]“, napisao je Mateo Kovačić.

Pomoć nudi i Zadranin,Alen Perić koji unesrećenima želi ustupiti besplatni smještaj.

“Posjedujemo 10 apartmana u Zadru, obiteljima koja imaju malu djecu i ostali su bez doma u Petrinji, neka se jave za besplatni smještaj dok se ne riješi situacija u Petrinji. Javite se na broj Alen Perić – 091 3333 501″, stoji u objavi koju je napisao Perić.

Smještaj nudi i hotel iz Brodskog stupnika.

U ovo doba svi moramo biti zajedno.
Nudimo smještaj za 4 obitelji s malom djecom koji su izgubili kuće u današnjem…

Objavljuje Stupnički DvoriUtorak, 29. prosinca 2020.

 


Komentari