Hrvatska je dobila novo ‘ministarstvo’: ‘Glad za ljubavlju mnogo je veća bolest od bilo kojeg virusa’

Foto: Pixabay

Hrvatska je dobila novo “ministarstvo”. Iza ideje stoji 58-godišnji Damir Trputec. On je otkrio što ga je nagnalo da pomogne drugima i otkrio kako je na došao na ideju o Ministarstvu ljubavi.

U sklopu “Ministarstva”, pokrenuo je i akciju “Za nečiju baku i djeda”, a cilj je za blagdane obradovati umirovljenike u domovima za starije i nemoćne te one koji su sami u vlastitim domovima.

“U domovima za starije velik je broj umirovljenika koji desetak mjeseci ne izlaze, ne mogu vidjeti svoje najmilije i družiti se s njima. Sami su i usamljeni. Pokažimo im svojom gestom da nisu sami, da ih volimo i cijenimo.

Pronađite sa svojom djecom malu plišanu igračku, napišite božićnu poruku i napravite mali paket. Ako nemate djece, nije problem, siguran sam da svi mi imamo neku plišanu igračku doma”, rekao je Damir za Dnevnik.hr.

“Ako nema doma za starije u vašoj blizini, vjerujem da u susjedstvu živi neka baka ili djed koji su sami, pa im poklonite svoju igračku i poruku. Glad za ljubavlju mnogo je veća bolest od bilo kojeg virusa. Dajmo komadić svoje ljubavi i srca, nije to teško”, kaže Damir.

‘Neka to bude iskreno, čista emocija’

Plan je da se plišana igračka ili paketić odnese u najbliži dom umirovljenika i preda djelatnicima na ulazu, koji će zatim dar dati nekom od štićenika.

Kaže i kako je cilj da se ostavi neki znak pažnje koji će im ostati kao uspomena.

“Neka to bude iskreno, neka čista emocija. Dođeš pred dom, ostaviš paketić na kojem napišeš slovo B za baku, a slovo D za djeda. Može se ostaviti neka lijepa poruka ili kontakt, a i ne mora”, govori entuzijastično.

Kaže da je u vrijeme blagdana posebno važno misliti na one koji su sami i usamljeni.

“Sada je Božić i gdje god dođete, sviraju božićne pjesme i preplave vas emocije. A onda se sjetite tih staraca… Svi ćemo jednoga dana biti stari, ali su sami – danas”, rekao je Damir.

Damir je i sam pripremio mnoštvo plišanaca koje će darovati starijima koji ove godine nemaju od koga dobiti poklon.


Komentari