HRVATI ODABRALI NAJPOŽELJNIJE POSLODAVCE: Evo u kojim tvrtkama svi žele raditi! Zagrepčani imaju svoje favorite

Ilustracija (Foto: Pexels)

U istraživanju koje je proveo MojPosao tijekom 2021. i 2022. godine, u kojem je sudjelovalo preko 24.000 ispitanika, izabrani su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj. Na samom je vrhu već trinaestu godinu zaredom tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. s 19,08% bodova. Na drugom je mjestu LIDL Hrvatska d.o.o. s 5,57% bodova, dok je treće mjesto okupirao Rimac Group d.o.o. s 4,44% bodova.

Sigurnost radnog mjesta na prvom mjestu

Za razliku od prijašnjih godina kada su harmonični odnosi na radnom mjestu bili najvažniji faktor prilikom vrednovanja stupnja atraktivnosti određenog poslodavca, zadnje dvije godine najviše je „presudnih“ glasova dobila sigurnost radnog mjesta (43%). Harmonični odnosi na radnom mjestu i ove su godine na drugom mjestu (za 40% ispitanika je ovo presudan razlog atraktivnosti), dok se na trećoj poziciji, baš kao i lani, nalazi socijalna odgovornost poslodavca (37%).

Istraživanje je pokazalo kako su visina plaće i ostale materijalne beneficije presudan faktor atraktivnosti pak za 35 posto ispitanika, što je nešto više nego prošle godine.

Ispitanicima kojima je dm-drogerie markt poslodavac prvog izbora, presudna je sigurnost radnog mjesta, ali su podjednako važni i visina plaće, harmonični odnosi na radnom mjestu te socijalna odgovornost poslodavca. Lidl je poželjan poslodavac prvenstveno zbog sigurnosti radnog mjesta, a Rimac najviše zbog harmoničnih odnosa na radnom mjestu, navodi se.

Zagrepčani imaju svoje favorite

Za ispitanike iz Zagreba i okolice, iza vodeće tvrtke dm-a su Rimac Automobili, a slijede ih LIDL i Müller trgovina Zagreb. Na peto mjesto dolazi Atlantic Grupa, a u top deset ušli su INFOBIP i A1 Hrvatska.


Komentari