HRT izgubio presudu za mobing, dugogodišnjoj novinarki i urednici moraju platiti odštetu

Hrvatska radio televizija

HRT izgubila je spor protiv svoje novinarke Višnje Kamenski-Bačun koja ih je optužila za mobing i šikaniranje. Odlučio je tako Općinski radni sud u Zagrebu nepravomoćnom presudom prema kojoj HRT sada mora omogućiti svojoj urednici normalan rad, te joj platiti 50 tisuća kuna odštete zbog svega što je proživjela na javnoj televiziji.  Naime, postupcima nadređenih urednika, HRT je, kako stoji u presudi, ozbiljno povrijedio profesionalni ugled i dostojanstvo svoje zaposlenice, javlja Telegram.

Višnja Kamenski – Bačun je od najpoznatijih ratnih reporterki i urednica na HRT – u.

Tužbu protiv HRT-a Višnja Kamenski-Bačun odlučila je podnijeti u prosincu 2017. godine. Tada je naime kulminiralo šikaniranje i omalovažavanje koje više nije mogla trpiti. Višnja naprosto nije dobivala nikakve zadatke. Zbog toga je, kaže, bila u nepovoljnijem položaju u odnosu na druge kolege.

“Jednostavno mi nisu dali raditi i to godinama”, naglašava HRT-ova veteranka koju gledatelji najviše pamte kao ratnu izvjestiteljicu iz okupiranog Vukovara. Sa sadašnjim suprugom, Srećkom Bačunom, koji joj je u ono vrijeme, kao snimatelj na HRT-u bio samo kolega, Višnja Kamenski 1. listopada otišla je u Vukovar.  Mislili su odraditi posao i vratiti se. No, nakon par dana iz grada se više nije moglo izaći.

Općinski sud zaključio je kako je Višnja Kamenski-Bačun doista bila šikanirana. Nije dobivala radne zadatke, bila je izolirana od ostalih suradnika, bez uobičajene profesionalne i kolegijalne komunikacije. Nije joj bio omogućen ni rad ni eventualno profesionalno napredovanje.


Komentari

loading...