Hodak: Policija je u Kulmerove dvore otišla prekasno

Ugledni zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak o inkriminirajućim materijalima u Kulmerovim dvorima.

Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros je situacija došla do usijanja. Naime, policija je u cik zore stigla u Kulmerove dvore.

Iako neki smatraju ovu akciju početkom sloma 200 bogatih obitelji, Hodak nam je rekao kako je možda ipak malo prekasno.

“Policija i državno odvjetništvo rade na tom predmetu, baš kao i saborsko istražno povjerenstvo. Radi se na dvije, tri strane i to će uskoro izaći van kao nekakav kazneni postupak. Prikupljaju se dokazi i činjenice koje će završiti kod DORH-a, ali mislim da je policija u Kulmerove dvore otišla prekasno”, kaže Hodak.

Naglašava kako ne tvrdi da je netko ranije očistio Kulmerove dvore od inkriminirajućih materijala, ali da je za to bilo itekako dovoljno vremena.

“Govorim samo o praksi. Kada netko mjesecima zna da se protiv njih vodi ili će se voditi kazneni postupak, uklanjaju sve dokaze i materijale”, rekao nam je Hodak.

Komentirao je i moguća uhićenja rekavši kako, iako nije isključeno, je nelogično da se prvo uhite ‘gazdini’ suradnici, a tek onda ‘gazda’.

Podsjetimo. Todorić se trenutno nalazi u Engleskoj, na što je Hodak kratko komentirao kako se ljudi u takvom slučaju zaborave vratiti u Hrvatsku.


Komentari