HOD ZA ŽIVOT IMA NOVO GESLO: ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu’

Screenshot

Magdalena Krpina Zdilar, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, u Zagrebu je održala konferenciju za novinare na kojoj je istaknula da “ove godine u Zagrebu hodamo za one koji ne mogu hodati niti govoriti u svoje ime pod geslom: ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!‘”

“Smatram da je važno da u demokratskom društvu mi kao građani iznosimo te znanstvene činjenice i da izražavamo stav da se svaki ljudski život poštuje u našoj zemlji i da se svaka žena zaštiti”, rekla je. Istaknula je da su dvije trećine žena koje su obavile pobačaj to učinile zbog pritiska okoline ili zbog teške ekonomske situacije, a istraživanja pokazuju da značajan broj žena koje idu na pobačaj nemaju važne informacije o razvoju djeteta – koje im omogućuju da donesu informiranu odluku.

“18. dana od začeća djetetu počinje kucati srce, a dijete od 10 tjedana, do kada je dopušten pobačaj u Hrvatskoj, osjeća bol i miče se”, rekla je Andrea Kotnik.

“Hod za život održava se u Zagrebu, u subotu 25. 5. Okupljanje počinje u 10 sati na Zrinjevcu. Preko Trga i Ilice hodat ćemo za najugroženiju manjinu u Hrvatskoj do Trga sv. Marka, gdje ćemo održati prigodan program. Očekujemo da će nam se pridružiti mnogi naši sugrađani, da i ove godine zajedno, u radosnom i pozitivnom ozračju, slavimo život i hodamo za zaštitu prava na život svakog čovjeka i rođenog i nerođenog”, rekao je Filip Đekić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Na pitanja novinara zašto se 25. svibnja održava Hod za život, Krpina Zdilar je odgovorila kako je taj datum odabran puno prije datuma predizborne šutnje.

Osim u Zagrebu, Hod za život održat će se u Osijeku i Rijeci 18. svibnja te u Splitu i Zadru 25. svibnja.


Komentari