HNB upozorava na prevaru: Nepoznate osobe predstavljaju se kao zaposlenici i ulaze u domove

wikipedia

Hrvatska narodna banka (HNB) upozorava na najnoviji pokušaj prevare. Nedavno su zaprimili nekoliko poziva građana koji tvrde kako se nepoznate osobe predstavljaju kao zaposlenici te banke.

Hrvatska narodna banka zaprimila je informacije od građana o pozivima i posjetima nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HNB-a, odnosno zaposlenici poslovnih banaka koje posluju u Republici Hrvatskoj, a koji od građana traže da provjere svoje novčanice i potom, tvrdeći da su novčanice nevažeće ili pak krivotvorine, nude da će za njih obaviti zamjenu.

Hrvatska narodna banka ne obavlja zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini zaposlenici posjećuju građane u njihovim domovima i zamjenjuju novčanice. Stoga upozoravaju građane na to da je riječ o prevari.

Radi sprečavanja ovakvog oblika prevara, koje se ne događaju po prvi puta, pozivaju građane na oprez te da navedene slučajeve svakako prijave Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Zamjena nevažećih novčanica obavlja se isključivo u Hrvatskoj narodnoj banci, osobno na blagajni na adresi Ulica Franje Račkoga 5, Zagreb ili dostavom vrijednosnom poštanskom pošiljkom na adresu Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb.


Više informacija o nevažećim novčanicama kune i novčanicama za koje postoji sumnja da su krivotvorine građani mogu dobiti od svojih banaka ili potražiti na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke.

Komentari

loading...
-->