Hitni pacijent s upalom pluća devet sati čekao na prijem u ledenom šatoru ispred Klinike za infektivne bolesti

Da je pritisak na zdravstveni sustav sve veći svakodnevno nas upozoravaju liječnici i medicinsko osobolje, no ovoga puta upozorenje dolazi od strane pacijenata.

Gospođa Zrinka Ljevar na svom Facebook profilu podjelila je neugodno iskustvo iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Inače, oko navedene klinike podignuti su šatori za prijem kao i trijažu pacijenata.

Gospođa Ljevar na hitni prijem stigla je sa svojim ocem koji ima upalu pluća, te tvrdi da su satima čekali pregled u hladnom šatoru bez grijanja.

“Nema veze što si cijeli svoj život plaćao zdravstvo”, započela je svoju bojavu Ljevar i ispričala što ih je snašlo na hitnom prijemu.

“Evo mi nemamo koronu, tata mi ima tešku upalu pluća. Skidali smo temperaturu s 39.5 da bi otišli na hiti prijem u veliki , ledeni šator i tu čekamo već 4 sata. Ulaze samo preko veze, a svi ostali ljudi poluledeni šute u svojoj toj tuzi”, objašnjava.

“Zaštitar i ja smo napravili frku pa su im podjelili deke. Skupila sam sav sitniš i kupila nekoliko čajeva za neku sirotinju. Tko zna od kud su došli, sami sa vrećicom iz komzuma u tankim jaknicama. Kad malo poludiš pustili su nas s autom u krug da se sjednemo i grijemo i tako ko zna do kad.”, tvrdi Levar.

Nemaš koronu…ma tko te j…
Imaš koronu…goni se…
Nemaš vezu..crkni…
Nema veze što si cijeli svoj život plaćao…

Objavljuje Zrinka LjevarUtorak, 1. prosinca 2020.

 

No tu priči nije kraj.  Levar je sa svojim ocem čekala punih devet sati na pregled, da bi ga po drugi put u dva dana testirali na covid-19.

“Nakon 9 sati izvadili su mu ponovo uzorak na covid jer ne vjeruju svom od prije dva dana. Poslali ga doma sa upalom pluća neka se liječi lupocetom”, kazala je.

Upit smo poslali klinici, no odgovora još nema.

Komentari