Hermana razljutila odluka o izboru Nagrade Grada Zagreba: ‘Ugledni liječnik nije kandidat samo zato što je HDZ-ovac’, evo što sprema u Skupštini

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a, otkrio je da liječnik Drago Prgomet iz KBC-a Zagreb, nije dobio priliku biti na listi kandidata za Nagradu Grada Zagreba. Herman i upozorava da je to samo zato što je član HDZ-a.

“Ovogodišnji izbor Nagrade Grada Zagreba bit će obilježen jednom odlukom o nekandidiranju osobe za tu Nagradu. Jer kako drugačije objasniti odbijanje da prof. dr. Drago Prgomet bude na listi kandidata koja ide na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine osim iz jednog jedinog razloga – zato što je član HDZ-a”, istaknuo je Herman.

Prgometa je opisao kao cijenjenog svjetskog stručnjaka za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata.

“Predstojnik je Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb već 15 godina, a koja je upravo prošle godine proslavila 100 godina od svoga osnutka. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, a do sada je operirao gotovo 10.000 bolesnika”, dodaje šef zagrebačkog HDZ-a.

Naveo je da je dr. Prgomet bio i dragovoljac Domovinskog rata te da stoji iza 200 znanstvenih radova i osam knjiga.

“No, to sve, očigledno, u ovom slučaju u potpunosti je irelevantno zato što je Prgomet i istaknuti član HDZ-a”, tvrdi Herman i podsjeća da je spomenuti liječnik bio i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Također, naglašava da je Prgometa za tu Nagradu upravo predložio KBC Zagreb.

“No, što to sve znači ovoj vladajućoj sekti koja ne zna razliku između prosvjeda i vlasti, kada oni sve mogu. Za razliku od mrskoga HDZ-ovca Drage Prgometa, gradonačelnik Tomašević ima briljantne dosege u dosadašnjem stručnome radu”, ironičan je osvrt Hermana.

Slijedom toga, na današnjoj konferenciji najavio je da će Klub HDZ-a i HSLS-a o toj točki na sjednici Skupštine glasovati suzdržano. Odluku Visokog upravnog suda kojom se privremeno obustavlja primjena izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, šef zagrebačkog HDZ-a pozdravlja.

“Gradonačelnika Tomaševića je Visoki upravi sud vrlo vjerojatno spasio od kraja njegove vrlo kratke političke karijere”, zaključio je Mislav Herman.


Komentari