HDZ traži podatke o primanjima čelnika gradskih tvrtki! Herman otkriva: ‘Imamo saznanja o još većem iznosu nego li je bio slučaj šefa Čistoće’

Mislav Herman (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nakon što su na prošloj sjednici Gradske skupštine HDZ-ovci javnosti pokazali ugovor i aneks ugovora šefa Čistoće, na sjednici koja će se održati u četvrtak, nalaze se na dnevnom redu s prijedlogom zaključka kojim će zatražiti podatke o primanjima čelnika zagrebačkih tvrtki.

Tom smo prigodom razgovarali s HDZ-ovim zastupnikom Mislavom Hermanom, koji nije optimističan po pitanju dobivanja tih informacija, naglasivši pri tome da je točka stavljena pred kraj dnevnog reda.

Podsjeća kako su se njihove sumnje u vezi sa šefom Čistoće obistinile, a sada, kako kaže, imaju indikacije da se radi o još većim iznosima.

“Tražimo da vidimo ima li slučajno među novim ljudima u zagrebačkim tvrtkama, bilo da su u sastavu Holdinga ili ne, još takve prakse da se potpisuju nerealno visoki ugovori za ono što čelnici zagrebačkih tvrtki rade, bilo da postoje nekakvi aneksi ugovora koji opet drastično povisuju primanja”, kaže Herman i napominje kako je takva praksa za vrijeme prošle Gradske uprave bila nezamisliva i nezabilježena.

U skladu s GDPR-om

Ukoliko dođu do tih podataka, Herman kaže da će se tek tada vidjeti je li se išta promijenilo u slučaju šefa Čistoće ili je sve ostalo kao prije.

“Mi ćemo pokušati zadužiti gradonačelnika, odnosno Gradsku upravu da nam u roku od mjesec dana u skladu sa svim GDPR smjernicama objave te ugovore i anekse ugovora pa ćemo vidjeti je li se kod gospodina Vića nešto promijenilo ili nije”, pojašnjava Herman.

Iako nije želio pričati o imenima, Herman kaže kako imaju saznanja da još neki čelnici zagrebačkih tvrtki primaju nerealno visoka primanja za vozni park.

“Imamo osnovane sumnje da čelna osoba dobiva znatna sredstva samo zato što ne koristi službeno, nego vlastito vozilo, u kojem ga navodno vozi vozač, ali i prima naknadu koja je nerealno visoka”, otkrio je i dodao da je su time taknuli u osinje gnijezdo.

O ovoj smo temi poslali upit Gradu te ćemo ga objaviti kad ga dobijemo.

Komentari