HDZ-ovci od Tomaševića traže dokumente o plaćama u Holdingu! Na meti se našao jedan voditelj podružnice

Tomislav Tomašević (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Do iduće sjednice Skupštine Grada Zagreba dijeli nas desetak dana, a klub HDZ-a i HSLS-a na točku dnevnog reda uputili su zanimljiv prijedlog.

Naime, od gradonačelnika Tomislava Tomaševića zatražili su da dostavi dokumente koji opisuju kolika su primanja predsjednika i članova uprave te voditelja svih sastavnica Holdinga. Isti izvještaj traže i za druge tvrtke u kojima Zagreb ili Holding imaju poslovni udio. Oporba od Tomaševića zahtjeva da preda i pregled novozaposlenih i podatke o radnim mjestima na koja su raspoređeni u Holdingu. Traže i da Tomašević predstavi broj zaposlenika kojima je raskinut ugovor u radu i onih koji su otišli u mirovinu.

Navedeni podaci koje traže, odnose se na razdoblje otkako je Tomašević došao na vlast.

Detalji ove točke navode se u obrazloženju:

“U javnom predstavljanju rezultata poslovanja Grupe Zagrebačkog holdinga u 2021. kao razlozi velikih gubitaka od 794 milijuna kuna su navedeni negativni tržišni efekti poput velikih promjena u cijeni plina i rezervacije za otpremnine radnika koji će biti utvrđeni kao  višak.

Također su se u javnosti pojavile informacije da je Zagrebački holding d.o.o. s jednim voditeljem podružnice sklopio aneks ugovora kojim mu je uz redovita primanja omogućio isplatu naknade za trošak stanovanja, odnosno najam stana u iznosu od 4 500,00 kuna te iznos od 500,00 kuna za troškove režija. Zbog recentnih informacija o gubicima i financijskom stanju u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. smatramo da je nužno zatražiti od gradonačelnika Grada Zagreba da prema trgovačkim društvima i ustanovi u kojima Grad Zagreb ima poslovne udjele, podružnicama Zagrebačkog holdinga d.o.o. i trgovačkim društvima i ustanovi u kojima Zagrebački holding d.o.o. ima poslovne udjele poduzme mjere koje će osigurati da njihov rad i funkcioniranje bude sukladno pozitivnim zakonskim propisima”, navode iz kluba HDZ-a i HSLS-a.

Podsjećamo, na prošloj je sjednici Mario Župan (HDZ) pokazao dokumente u kojima se navodi da voditelj Čistoće Davor Vić pored svoje plaće, dobiva i pet tisuća kuna mjesečno za najam i režije stana u Zagrebu. Sudeći po obrazloženju točke, očigledno je da se Vić opet našao na meti.


Komentari