HDZ-ovac dao ostavku nakon tri tjedna kao predsjednik kluba u Skupštini, evo tko će ga naslijediti

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je Ivan Kujundžić podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba vijećnika HDZ-a i na mjesto zastupnika HDZ-a u skupštini, kako neslužbeno doznaje N1, na mjesto predsjednika kluba HDZ-a trebao bi doći Kazimir Ilijaš.

Ivan Kujundžić, HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podnio je ostavku na mjesto gradskog zastupnika, nezadovoljan, kako tvrdi, destrukcijom i pokušajem difamiranja njegova izbora za predsjednika skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a.

U priopćenju u srijedu naveo je kako je prošlo gotovo tri tjedna od kada ga je Gradski odbor HDZ-a u demokratskoj proceduri izabrao za predsjednika Kluba zastupnika u Skupštini, na čemu je bio zahvalan i ustrajan u želji da predano obavi taj važan i kompleksan zadatak.

“No, od samog izbora do danas nije se dogodio niti jedan pozitivni trenutak ili razgovor oko novog konstituiranja našeg Kluba. Naprotiv, samo destrukcija i pokušaji difamiranja mog izbora, a time i nepoštivanja najvišeg političkog tijela Gradskog odbora HDZ-a kao i mene osobno, izabranog na tu funkciju”, kaže Kujundžić.

Poručuje kako u ovo predbožićno i izborno vrijeme, kada stranka mora djelovati jedinstveno i bez turbulencija, ne želi biti teret u ovom sastavu i radu njihova kluba u Skupštini, te dalje svojom prisutnošću zaoštravati poljuljane međuljudske odnose.

“Ovim svojim činom želim skrenuti pozornost na moral i etiku u politici, važnost življenja po savjesti, a tako isto i glasovanja po savjesti, a nikako po nametnutoj kolektivnoj svijesti bez dijaloškog okvira, u kojem su zabranjena sva propitivanja vrijednosnog sustava i svakog problema. Onu svijest koja nas sa zebnjom evocira na partijsku kolektivnu svijest”, ističe Kujundžić.


Komentari