Hakerska provala na vlasnika Zagrebačke banke: Otkriveni podatci više od tri milijuna klijenata

Talijanska banka UniCredit u ponedjeljak je objavila da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri milijuna klijenata u Italiji.

„UniCreditov tim za kibernetičku sigurnost identificirao je incident s podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri milijuna zapisa”, stoji u priopćenju.

Hakeri su se domogli „imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju „nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlaštene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska je provala prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitirani, rekli su iz UniCredita.

Pozivajući se na izvore u policiji, talijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na Dark Web i da se istražuju moguće daljnje povrede osobnih podataka.


ANSA podsjeća da je UniCredit izvijestio o hakerskom napadu i u srpnju 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.

Komentari

loading...