GUŽVE NA PROMETNICAMA: Kolone na Lučkom već sada, iz HAK-a pozivaju na oprez i strpljenje

FOTO: Zvonimir Barisin / CROPIX

Započeo je vikend, što znači da će na prometnicama diljem zemlje biti pojačan promet. Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako se tijekom dana pojačan promet očekuje na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti.

Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozi se usporeno u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama. Zbog veće gustoće prometa povremeni su zastoji na Jadranskoj magistrali.

Na ulasku na autocestu na naplati Lučko u smjeru mora kolona od čvora Jankomir duga je oko 2 km, u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Lučko i Demerje nema dužih čekanja. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i i čvora Zadar II u smjeru mora. Kolona vozila na naplatnoj postaji Sveta Helena u smjeru Zagreba duga je oko 2 km.

Gužva je i na Zagrebačkoj obilaznica – od čvora Jankomir prema ulasku na autocestu A1 na naplatnoj postaji Lučko kolona je duga 2 km.

Iz HAK-a pozivaju vozače na dodatan oprez i strpljenje te ih podsjećaju da pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.


Komentari