GUMBEKOVI DANI: U čast jednog od najvećih hrvatskih komičara i glumaca odigrat će se 19 predstava

Foto: Histrion

Od 16. do 31. ožujka održavat će se u Histrionskom domu Gumbekovi dani, ove godine dvanaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih hrvatskih komičara i glumaca – Mladenu Crnobrnji Gumbeku.

“Gumbek mi je povjerio režiju predstave s kojom je proslavio svoju 40. obljetnicu. Predstava se zvala Hist(o/e)rijada, a on je upravo genijalno utjelovio lik Domobrana Jambreka. I danas mi zvone njegove riječi iz te predstave: ‘Mi ovaj rat zgubili nebumo!’ I nismo, dragi Gumbek, stoga i imamo Gumbekove dane u Histrionskom domu!”, rekao je poznati hrvatski glumac i redatelj Zlatko Vitez.

Foto: Histrion

U sklopu Gumbekovih dana će se odigrati čak 19 različitih predstava. Otvaranje započinje predstavom “Ljubavnici II. dio” Kazališta Prizor iz Beograda, a na svečanom zatvaranju na kojem će se održati i dodjela nagrada premijerno će biti izvedena nova histrionska predstava “Geste i grimase Arsena Dedića”.

Osim te predstave, premijerno će biti prikazana i predstava “Kum, kokot, krivac” Lovre Krsnika u nedjelju 17. ožujka u 20 sati.

Sve predstave će se održati u Histrionskom domu u 20 sati osim predstava Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas, 39 stepenica, Sjećanje šume i Proba orkestra koje će se održati u svojim matičnim kazalištima (HNK Zagreb, ZGK Komedija, GDK Gavella i ZKM).

Osim zagrebačkih kazališta HNK, UO CANTA, ZGK Komedija, GSK Kerempuh, Kazalište Moruzgva, Zagrebačko kazalište lutaka, KD Studio 9, GDK Gavella i Zagrebačko kazalište mladih,  na XII. Gumbekovim danima gostovat će i GK Zorin dom iz Karlovca, RI teatar iz Rijeke, HNK iz Osijeka, UO Artis iz Splita, Karolina Šuša, kao i Pozorište Prizor i Cirkobalkana iz Beograda, te Produkcija Filter iz Sarajeva i Zijah A. Sokolović.

Raspored svih predstava Gumbekovih dana možete pronaći ovdje.

 


Komentari