GRINCH IZ SAMOBORA! Ponovno uništena kuća Djeda Mraza, gradonačelnica poručila: ‘Neandertalci još uvijek borave na području našeg grada’

Foto: Facebook Petra Škrobot

U Samoboru, sudeći po svemu, očito stanuje Grinch. Naime, prošle godine su uništene lampice uoči samog Adventa, a pred kraj prosinca stradala je i kuća Djeda Mraza. Lampice su, za sada, sve na broju, no kuća u kojoj najmlađi ispisuju svoje želje za Božić, opet se našla na meti huligana.

“Nakon što su prošle godine uoči otvorenja Adventa uništene lampice, izgleda da ni ove godine divljačkim ispadima nema kraja. Ovo što vidite je kuća Djeda Mraza, odnosno ono što je od nje ostalo nakon što je usred bijela dana devastirana od strane neandertalaca koji očigledno još uvijek borave na području našeg grada.

Dok se mi trudimo ukrasiti grad i stvoriti lijep ugođaj u ovo adventsko vrijeme te se natjecati za najbolji Advent, netko to pokušava uništiti. Premda ne želim vjerovati u to, ali čini se da kao društvo odlazimo skroz u krivom smjeru. Ovako uništavati nešto što je uređeno kako bi uveseljavalo naše najmlađe uistinu je neprihvatljivo i van granica zdravog razuma”, napisala je Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora.

“U Samoboru, ako malo bolje poznajete prilike, ovo nije ništa novo. Krajnji je čas djelotvorna reakcija onih koji su plaćeni za sprečavanje, a poslije za provedbu sankcija počinjenih nedjela. Ovo je samo jedan u nizu djela malog broja huligana. To nisu neandertalci, to su mladi ljudi s problemom, koje ispoljavaju na ovakav neprihvatljiv način”, poručio je u komentaru jedan Samoborac.

“Neka su bića jako destruktivna, na što više mjesta staviti kamere i onda ih novčano kazniti. Ako su maloljetni, to prenijeti na njihove roditelje koji ih nisu odgojili”, stoji u komentaru ispod objave.

Podsjetimo, gradonačelnica Samobora je sredinom studenog objavila fotografiju gradske fontane prepune pjene nakon što je netko u nju ubacio bocu deterdženta.

“Znam da ljudima nedostaje ljeto i pjena party, ali fontane u zimskim mjesecima ipak nisu najbolje mjesto za to. Ali što jest jest, Likvi se stvarno dobro pjeni. Vidi se da je hrvatski proizvod vrhunske kvalitete”, poručila je tada samoborska gradonačelnica.

 


Komentari