Grički top opet označava zagrebačko podne! ‘Divan je osjećaj opet pucati!’

Foto: www.zagreb.hr
Nakon što je zbog potresa Grički top prestao s radom 28. ožujka, od danas su ponovno osigurani uvjeti za nesmetani nastavak rada topnika Alema Tutundžića. Zagrebačko podne opet označava prepoznatljivi zvuk i najavljuje povratak svakodnevnog gradskog ritma, izvijestili su iz grada.
“Divan je osjećaj ponovno pucati, to je naša tradicija”, rekao nam je topnik Tutundžić koji 44 dana nije pucao, no nije bio besposlen.
“Radio sam u firmi, obilazio sam top, to je moje radno mjesto. Nadam se da do daljnjega pucamo i da nas ništa neće pokolebati”, zaključuje Tutundžić.

Podsjetimo, pucnjevi i vibracije topa uznemirivale su građane centra Zagreba nakon što je grad pogodio jak potres 22. ožujka, te je na preporuku Ureda za upravljanje u kriznim situacijama i uz konzultaciju Stožera civilne zaštite grada Zagreba odlučeno da se rad Gričkog topa zaustavi na određeno vrijeme. Od tada je prošlo 45 dana, a on će danas, točno u podne, najaviti novo vrijeme za Zagreb.
No, najveći obožavatelji Gričkog topa, Facebook grupa “Grički top” virtualno je nastavila s podnevnim pucnjima te svaki dan na svojoj stranici objavila povijesno “BUM!”.


Komentari