Bivša članica Nacionalnog stožera odgovorila na prozivke HUBOL-a! ‘Ja nisam bila po mjeri nekih…’

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / CROPIX

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu, ali i bivša članica Nacionalnog stožera, Maja Grba Bujević, preko Facebooka se obratila na prozivku HUBOL-a.

Oni su, podsjetimo, poručili svim liječnicima na političkim funkcijama poručili da su i dalje liječnici.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Zajedno možemo više.

U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti.

Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena.

Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam”, napisala je Grba Bujević na Facebooku.

ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE

U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se…

Objavljuje Maja Grba-BujevićNedjelja, 25. listopada 2020.

 


Komentari